Hírek

2012.02.29. 15:07

A létszámstopot is elvárja az állam

Ha minden dolgozó megkapta a bérkompenzációt és nem volt létszámleépítés, a bruttó átlagkereset nincs 215 ezer forint, akkor van esély állami segítségre.

MTI

Döntött a kormány arról, milyen feltételek mellett pályázathatnak támogatásra azok a vállalkozások, amelyeknek gondot okoz az ötszázalékos bérkompenzáció végrehajtása. Az ezzel kapcsolatos törvénymódosításokat várhatóan még márciusban elfogadja a parlament.

Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, a 21 milliárd forint keretösszegű pályázatból azokat a cégeket tudják támogatni, amelyek az összes dolgozójuk esetében teljesítik a kompenzációt. További kritérium, hogy a vállalkozás állományának létszáma a tavalyihoz képest az idén nem csökkenhet, a teljes munkaidőből részmunkaidőbe kerülők mértéke pedig nem lehet több 20 százaléknál. Emellett a foglalkoztatónál a 2011-es bruttó átlagkereset nem haladhatja meg a 215 ezer forintot. A támogatások várhatóan a júniusi bérekre már rendelkezésre állnak - tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik