Kék hírek, bulvár

2010.08.27. 17:27

Kevesebb pénzt kaphattak a tűzoltók

A szakszervezethez beérkező panaszok alapján szerte az országban vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy megfelelően fizették-e ki az árvízi védekezésben részt vevő tűzoltókat.

HEOL

Több, az árvízi védekezésre vezényelt lánglovag is panasszal fordult a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetéhez (HTFSZ). Szerintük a járandóságukon felül óránként a várt összeg tizedét, alig 90 forintot fizettek ki nekik, ám valahol még ezt sem kapták meg. Sérelmezték azt is, hogy tudomásuk szerint más rendvédelmi dolgozóknak az előírt összeget utalták ki.

Árok Kornél, az érdekvédelmi szervezet elnöke kérdésünkre elmondta: a gátakon töltött idő egy részét vélhetően nem távolléti, hanem készenléti díjjal számolták el, ebből adódik a gond és a különbözet, amely fejenként több tízezer forint is lehet. A HTFSZ szeptember 6-ára kezdeményezett egyeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal a kérdésről. Addig jogászaik tovább vizsgálják a kérdést, ugyanakkor a tűzoltóságoktól, illetve a társszervektől is kértek a kifizetésekre vonatkozó adatokat.

Mint ismeretes, megyénk valamennyi tűzoltóparancsnokságáról vezényeltek el egységeket a borsodi árvízi védekezésre június elején, s több csapat is váltotta egymást. Magyar Attila pv. alezredestől, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk, Heves megyében nincs tudomásuk hasonló panaszról. Az országos igazgatóság napokban kiadott utasítása alapján minden megyében felmérés folyik: a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok beszámolót készítenek arról, hogy hogyan számolták el és fizették ki a szóban forgó járandóságot. Ezeket a jövő hét elejéig kell leadniuk, a kérdéssel kapcsolatos bővebb tájékoztatással az adatok áttekintése után tudnak szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!