Kék hírek, bulvár

2011.06.30. 14:02

Nyelvtudásukkal segítik a rendőröket

Önkéntes egri középiskolások segítik a megyeszékhelyi rendőrök munkáját. A hatóság elsősorban a fiatalok idegennyelv-tudására számít.

HEOL


Bár még nem lépett életbe, de ismert: a megújítandó érettségi előfeltételeként 50 óra kötelező közösségi munka előírását tervezik a középiskolások számára. Megyénkben nem ismeretlen fogalom az önkéntesség a diákok számára. A nyáron egy régi-új program indul el Egerben: diákok segítik majd a megyeszékhely járőreinek munkáját.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Nem járőrtársak, de hasznos segítők lesznek a diákok. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Több középiskola igazgatója is megkereste az Egri Rendőrkapitányság vezetőjét, aki megtalálta a módját, hogyan lehetne foglalkoztatni az önkéntes diákokat.

- Korábban jól működött a Tourist Police elnevezésű program, aminek sajnos vége szakadt - mondta dr. Petrovics András r. ezredes. - E kezdeményezést elevenítjük most fel. Elsősorban azokra 16-18 éves diákokra számítunk, akik jó, megbízható idegennyelv-tudással rendelkeznek. Naponta 4,5 órában, mindig két rendőr mellett dolgoznak majd. Nem rendőrök és nem járőrtársak lesznek, de nem is csak kocsiban furikáznak majd. Idegenfogalmilag frekventált helyeken segítenek - a járőrökkel együtt - turistáknak, idelátogatóknak, ezzel is emelve a város és a környék jóhírét.

A diákok július elsejétől augusztus végéig heti 18 órát dolgozhatnak. Az ezredes elmondta: nem titkolt célja, hogy e programmal is megmutassa a fiataloknak mit is jelent, ha valaki ezt a hivatást választja, s persze az is, hogy minél több diákot a rendőri pályára csábítsanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!