Kék hírek, bulvár

2011.09.29. 16:29

Együttműködik a rendőrség és a polgárőrség

Együttműködési megállapodást írt alá az Egri Rendőrkapitányság és 27 település polgárőr egyesülete.

HEOL

Fotó:

Dr. Petrovics András r. ezredes az Egri Rendőrkapitányság vezetője kiválónak ítélte a polgárőrök munkáját. Elmondta: nagyon fontos partnernek tekinti a Polgárőrök Egyesületét, hiszen eddig is hozzájárultak több elfogáshoz, felderítéshez és a lakosság biztonságérzetének javításához.

A rendőrezredes beszámolt a rendőrkapitányság személyzeti és technikai állományának alakulásáról is. Egerbe idén 37 új rendőr érkezett, akik egyelőre a szakmai gyakorlatukat töltik, csupán járőrszolgálatot teljesíthetnek. Néhány körzeti megbízotti státusz is módosulni fog. Jelenleg 3-4 fő kiképzése folyik, akik Verpelétre, a Felsővárosba, és Felsőtárkányba végzik majd munkájukat. Szeretnék tovább folytatni a 2009-ben elkezdett HÁLÓ programot, mely a településeken ellátott, műszak utáni kiscsoportos járőrözést jelent, amiben nagy segítség nyújthat a polgárőrség.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A rendőrség munkáját is segítik a polgárőrök. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az ezredes kiemelte, hogy szeretnék a gépkocsiállományt fejleszteni, hiszen jelenleg két gépkocsi is kiesett műszaki okok miatt, és Egercsehi és Hevesaranyos körzeti megbízottjai egy autón osztoznak. Továbbá két kutyával bővítik a kutyás szolgálatot Egerben. A térségben emelkedett a bűnügyi cselekmények száma, de még így is az országos átlag alatta van. A vagyon elleni bűncselekmények viszont csökkentek, mely nagyban köszönhető a létszámnövekedésnek és a polgárőrök jelenlétének – emelte ki a rendőrezredes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!