Kék hírek, bulvár

2011.10.14. 11:20

Tudni akarnak egymásról a volt kollégák

Egyesületet alapítottak, s várják a kortársaikat az egri nyugdíjas rendőrök. A szervezet több mint 150, pihenőéveit töltő kollégát fog össze.

Sz. I.

Törődnünk kell egymással, de az sem mindegy, miként tudjuk hasznosítani az évtizedek alatt felhalmozódott tapasztalatainkat – fogalmazta meg az újonnan alakult „Egri Szent György Nyugdíjas Rendőr Egyesület” feladatát Farkas Gusztáv nyugalmazott r. őrnagy, elnök.


A 36 személyes alapító gárda héttagú vezetőséget választott: Zay István ny. r. őrnagy elnökhelyettes, Kaló József ny. r. alezredes főtitkár, Bortnyik Eleonóra kincstárnok, Kenyér László, Bognár Éva és Fekete János elnökségi tag lett. Az egyesület a megyeszékhelyen és körzetében élő több mint 150, pihenőéveit töltő kollégát fogja össze, de később csatlakozhatnak hozzájuk a megye többi kapitányságáról nyugdíjba vonult munkatársak is.


– Elismerésre méltó kezdeményezésnek tartom egykori kollégáink összefogását, és helyiséggel, rendezvények lebonyolításával, utaztatással támogatjuk is őket. Bízom benne, hogy jól működő, vonzó programokat kínáló közösséggé válnak, amit jó szívvel ajánlhatok majd kapitányságvezető társaim figyelmébe – mondta az egyesületben tiszteletbeli taggá fogadott dr. Petrovics András r. ezredes, az Egri Rendőrkapitányság vezetője. – Nem elhanyagolható a szakmai kapcsolattartás sem, mert az évekkel ezelőtt, illetve a mostanában nyugdíjba vonult munkatársaink olyan szakmai tudással rendelkeznek, amit napjainkban is hasznosíthatunk a bűnmegelőzésben.


Az első elnökségi ülés után megkezdődött az egyesületi programok tervezése. Október 26-án az egri kapitányság, valamint a megyei főkapitányság nyugdíjasait tájékoztatják az elképzeléseikről, november 11-én pedig egerszalóki kirándulással egybekötött vacsoraestet tartanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!