Kék hírek, bulvár

2014.05.25. 12:30

Elkelt a bajnok pólósok által aláírt labda

Az idei gyereknapon olyan kicsinyeket szerettünk volna meglepni, akiknek a felhőtlen gyermekkorból nem sok jutott. A Heves Megyei Hírlap saját akciója azt a célt szolgálta, hogy három gyermek számára igazán emlékezetes legyen ez a hétvége.

Barta Katalin

Fotó:


Még április közepén jelent meg cikkünk az egri Gergyesi családról, ahol három kiskorú gyermeket nevel egyedül 62 éves édesapjuk, Ferenc. A gyereknaphoz közeledve szerkesztőségünk úgy döntött, hogy T. Olvasóink segítségével igyekszünk meglepetést szerezni a sokat nélkülöző 14 éves Emesének, a 11 esztendős Ádámnak és a 7 éves Veronikának.

Akkori írásunkból kiderült többek között, hogy az apa fél évig járta a hivatalokat, mire a bíróság kimondta, a gyerekek nagyobb biztonságban vannak az ő felügyelete alatt, mint édesanyjuk mellett. Mindez három és fél éve történt. Életük most sem könnyű, hiszen Ferenc svájci frank alapú hitelt vett fel néhány éve, amit egy idő után képtelen volt törleszteni. Tavaly december óta egy fillért sem kap 65 ezer forintos nyugdíjából, mert a folyószámlájáról azonnal leemelik az aktuális részletet.

Ezért aztán a gyerekek után járó családi pótlékból, illetve alkalmi munkákból próbálja eltartani a családot. A két nagyobb gyermekről a hét közben bentlakásos kollégiumban gondoskodnak, a hétéves Veronika pedig szeptembertől kezdi meg iskolai tanulmányait. Riportunkban arra kértük olvasóinkat, fogjunk össze annak érdekében, hogy a hányatott sorsú kicsik számára igazán emlékezetes legyen az idei a gyereknap.

Nos, az írás megjelenését követően – nagy örömünkre – sokan érdeklődtek, milyen módon is segíthetnének. Az Egri Vízilabda Klub jelezte, hogy egy, a csapat valamennyi tagja által aláírt labdát ajánlanak fel. A becses ereklyét a Hírlap szerkesztősége licitre bocsátotta, hogy az ebből befolyó összeggel a Gergyesi család helyzetén könnyíthessünk. A május 18-án befejeződött árverés egy 50 ezer forintos ajánlattal zárult, amely a hatvani székhelyű OK-TAT-60 Kft. nevéhez fűződött. A kft. egyébként igazán jó „boltot” csinált, hiszen a ZF Eger pólósai éppen most szerezték meg harmadszor a magyar bajnoki címet, megvédve tavalyi elsőségüket. 

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Képünkön Hajdu István, az OK-TAT-60 Kft. vezetője és a Gergyesi család az átadás pillanatában
Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az OK-TAT-60 Kft. vezetője, Hajdu Attila elmondta, nagyon örülnek a dedikált labdának, hiszen cégüknél sportszerető emberek dolgoznak. Ám még ennél is boldogabbá teszi őket, hogy a licittel egy családon segítettek. Már csak azért is, mert az immár tizenhat esztendeje működő vállalkozásuk mindig is fontosnak tartotta a társadalmi felelősségvállalást.

A becses sportereklyét pénteken a Hírlap szerkesztőségében vette át Hajdu Attila, míg a labdáért kifizett 50 ezer forintot Gergyesi Ferenc, akit a három gyermeke közül kettő, Emesével és Ádám kísért el. A két kicsi nem kevéssé megilletődve fogadta a meglepetést. Kérdésünkre, hogy mire vágynak leginkább, azt felelték, nincsenek nagyon nagy álmaik, s már az is öröm számukra, ha legalább gyereknapon mindazt megtehetik, amit más, náluk jobb anyagi helyzetben lévő kortársaik. Édesapjuk boldogan vette át a pénzt, mondván, bár tudja, hogy ez az összeg nem oldja meg a gondjaikat, számára már az is öröm, ha a gyerekeket nevetni látja. Annyi bizonyos – tette hozzá –, hogy a gyereknapot így felhőtlenül töltheti a család, hiszen jut egy finom közös ebédre, néhány személyes meglepetésre és egy-két szórakoztató programra is.  

Az OK-TAT-60 Kft. örömmel nyújtott segítő kezet

Az OK-TAT-60 Kft. Heves megye legnagyobb felnőttképzési vállalkozása, sőt, régiós és országos szinten is meghatározó szerepet tölt be. Az elmúlt időszakban a budapesti képviseletük mellett Egerben, Debrecenben és Balatonbogláron nyitottak irodát. A cég fő tevékenysége a felnőttképzés, illetve a tanfolyamszervezés elsősorban a kereskedelem, a vendéglátás, az ipar, a vagyonvédelem, az informatika, a mezőgazdaság, a nyelv és a pedagógia területén. A szakmai tudnivalókon túl olyan korszerű ismereteket nyújtanak a képzésben résztvevőknek, amelyek révén utóbbiak jobban érvényesülhetnek a munkaerőpiacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!