Kék hírek, bulvár

2017.01.13. 08:00

Egerben mérték a legtöbb havat

Heves megyében is hó, havas eső nehezítheti a közlekedést. A forgalmat több helyen balesetek akadályozzák, két területen súlykorlátozást vezettek be.Cikkünk folyamatosan frissül

HEOL

19:57

A Magyar Közút közlése szerint az időjárásra való tekintettel 17 órától 3,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be a megye két útján. A 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félre állítják. A 25-ös főúton, Eger és Kerecsend között 3,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket. 
A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

19:17

Félpályán megindult a forgalom a 24-es főúton Eger és Egerbakta között.
Mint korábban megírtuk: árokba csúszott egy kamion, majd ezt követően egy autóbusz is a 24-es főúton, Egerbakta közelében. A műszaki mentést az egri hivatásos tűzoltók végzik. Az árokba csúszott járművek forgalmi akadályt képeztek és ezért egy időre összesen nyolc autóbusz torlódott fel a helyszínen, azonban az úttest megtisztítása után ezek a járművek folytatni tudták az útjukat. A balesetben senki sem sérült meg.

17:57

Kékestetőn már több mint 30 centiméteres hó van

Az intenzív havazás következtében országszerte több településen van tíz centiméternél vastagabb hóréteg, Kékestetőn pedig 32 centiméteres hóvastagságot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután.

Honlapjuk szerint sok helyen van legalább foltokban hó. A 300 méter feletti települések közül Lillafüred-Jávorkúton mértek még tíz centiméternél vastagabb hóréteget.

Az alacsonyabban fekvő települések közül Egerben mérték a legtöbb havat, ott péntek délutánig 19 centiméternyi esett. Szokolyán, Királyréten 13 centiméteres, Miskolcon, Diósgyőrben 11, Kemencén 10 centiméteres hóvastagságot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a havazás miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, és Pest, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Pest megyében. Szintén a havazás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés.

Azt írták: az ország középső részén egy délnyugat-északkeleti sáv mentén jelentős mennyiségű havazás várható. Megjegyezték továbbá, hogy az éjszakai órákban a Bakony magasabban fekvő vidékein az erős, viharos északnyugati szél hordhatja a havat.

A szombat reggelig lehulló friss hó mennyisége többfelé 10 centiméter fölött alakul, egyes helyeken a 15-20 centimétert is elérheti; erre a legnagyobb esély az Északi-középhegység déli előterében mutatkozik. Az Alföld jelenleg még esős területein is a hideg levegő érkezésével nyugatról kelet felé haladva egyre inkább havazás lesz a jellemző, kelet felé egyre csökkenő mennyiségekkel. A csapadék formája döntően tapadó hó lesz, csupán a magasabb térszíneken valószínű porhó. Szombaton a déli órákig az északkeleti megyékben várható újabb 5 centiméter körüli friss hóréteg.

17:40


Teljes útlezárás a 24-es főúton

Egy megcsúszott autóbusz okoz forgalmi akadályt Eger és Egerbakta között.
Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján 17 óra 15 perc körül a 24-es számú főút 56-os kilométerében - Eger és Egerbakta között - egy menetrendszerint közlekedő autóbusz megcsúszott és keresztbe fordult az úttesten. A rendőrök teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt - tájékoztatott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

A hatóságok kérik a járművezetőket, hogy a havas, csúszós utakon fokozott óvatossággal közlekedjenek, továbbá aki teheti, ne induljon útnak!

17:30

16:50

Pénteken délután a rendkívüli hóhelyzetben érintett szervezetek vezetői összeültek és megbeszélték a jelenlegi állapotot, továbbá feladatokat határoztak meg, hogy a lakosság életének és anyagi javainak biztonsága biztosított legyen - tájékoztatott Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.
 
Közölte: a Heves Megyei Rendőr- főkapitányságon egyeztetett a dr. Pajtók Gábor, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, aki egyben a Megyei Védelmi Bizottság vezetője, Csontos Ambrus tű. dandártábornok, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, aki egyben a Megyei Védelmi Bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese, Czinege László r. dandártábornok, a Heves Megyei Rendőr- főkapitányság első embere, Szabó Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Heves Megyei Igazgatóságának vezetője, valamint Bozsákovics László alezredes, a Védelmi Titkárság vezetője.
 
A szervezetek vezetői áttekintették a kialakult közlekedési helyzetet, valamint a Heves megyét érintő forgalomkorlátozásokat. A Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a szlovák hatóságok forgalomkorlátozást vezettek be a Nógrád megyei határátkelőhelyeken. A 3.5 tonnál nehezebb tehergépjárművek közlekedését megtiltották, ezért a 21-es főúton Apcnál és a 23-as főúton Pétervásáránál félreállítják a tehergépkocsikat. A 25-ös főút Eger és Kerecsend közötti szakaszán a 7.5 tonnánál nehezebb járművek sem közlekedhetnek. Ezeket a járműveket Maklár felé terelik. 
 
A grémium kijelölte azokat a pihenő- és melegedő helyeket, ahová a teherautók beállhatnak, amennyiben az útszakaszok hosszan tartó lezárása válna szükségessé.
 
Amennyiben a havazás ezt indokolttá teszi, további helyeken várhatóak forgalom-korlátozások, ezért az érintett területeken útnak indulás előtt tájékozódjanak ezekről és a várható időjárásról.
 
Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.
 
A hatóságok kérik, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel közleményeiket, az este folyamán pedig csak azok induljanak útnak, akiknek ez elengedhetetlenül szükséges.

16:08

Az Útinform útállapot-, időjárásjelentése január 13-án 15.00-kor:

A Kisalföld, Komárom-Esztergom, Pest, Fejér Tolna, Baranya megye egyes területeit, valamint a Tiszántúlon Szeged és Debrecen közötti területeket kivéve az ország túlnyomó részén havazik, illetve havas eső esik. Intenzív havazást Vas, Zala, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből jeleztek.

A gyorsforgalmi utak közül az M7-es autópálya Balatonvilágosi és Fonyódi szakaszán latyakos a burkolat, a déli részen Nagykanizsa térségében havas a pálya felülete. Az M3-as autópályán Kál térségében is latyakos az útfelület. A többi pályaszakasz felülete sónedves, vizes.

A fő- és a mellékutak utak burkolata a havazásban érintett területeken havas, letaposott havas, hókásás illetve latyakos.

A látási viszonyok általában jók, az intenzív csapadékkal érintett területeken100-300 m közötti a látótávolság, de Vasvár térségében már 100 méter alá csökken le a balátható útszakasz hossza.

Országszerte gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van.

A hőmérséklet 0 és +3 fok közötti.

Aktuális korlátozások 2017.01.13. 15.-kor:

A téli időjárási helyzetre való tekintettel több magyarországi főúton megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését, ezek a következők:

Pest és Nógrád megyében:

102-es főút teljes hosszában, az M1-es autópályától Pilisjászfaluig, a 10-es főútig,
10-es főút Pest megyei szakasza,
8102-es jelű út, az 1-es főúttól Budakalászig.

11.00 órától a szlovák hatóságok döntése értelmében Parassapusztától Bánrévéig valamennyi határátkelőhelyen korlátozták a tehergépkocsik közlekedését: eszerint a 3.5 tonnánál nehezebb járművek nem hajthatnak be Szlovákiába.(Tornyosnémeti és Sátoraljaújhely még járható)

Változás, hogy a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán feloldották a súlykorlátozást, a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik Parassapusztáig közlekedhetnek. Azon a járműveket, amelyek Szlovákiába készülnek az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre. A terelést a rendőrség végzi.

Heves megye:

- 21-es főúton Apcnál Nógrád megye felé,

- 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félre állítják.

- a 25-ös főúton, Eger és Kerecsend között is érvényben van a 7,5 tonnás súlykorlátozás, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.

Veszprém megye:

- a 82-es főúton, Veszprém és Veszprémvarsány között 45 km hosszan van 7,5 tonnás súlykorlátozás.

Győr-Moson-Sopron:

- a 82-es főút és  a 83-as főút Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán is életbe lépett a  7,5 tonnás súlykorlátozás, a teherjárműveket az M1-es autópályán tovább terelik Budapest, illetve Hegyeshalom irányába.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

16:02

15:15

Az egri Gárdonyi Géza Színház a hóhelyzet ellenére is megtartja a pénteki előadásait.

15:00

14:40

A hajnal óta tartó intenzív havazás miatt a folyamatos takarítás ellenére is havas, hókásás az M3-as autópálya burkolata, ezért jóval lassabban lehet rajta közlekedni - tájékoztat az Útinform.

14:20

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Tárkányi kereszteződés Beküldött fotó
[/caption]

14:02

Teljes kapacitással takarítják a havat Gyöngyösön

Gyöngyösön csütörtök éjféltől folyamatosan zajlik a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás, a készenlétet 16-a, hétfő reggel hat óráig rendelte el az önkormányzat a munkákat végző Városgondozási Zrt-től - tájékoztatta a heol.hu-t Pifkó Tamás, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Közölte: a munkagépek folyamatosan dolgoznak, dolgukat azonban nehezíti, hogy a havazás folyamatos, ezért a letakarított utak gyorsan ismét havassá, csúszóssá válnak.

Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a szokottnál nagyobb körültekintéssel és óvatossággal közlekedjen.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek éjfélig narancs riasztást rendeltek el Heves megyében a várható nagy intenzitású havazás miatt. Gyöngyös Város Önkormányzata az előrejelzések alapján csütörtökön elrendelte a készenlétet a síkosságmentesítést és hóeltakarítást végző Városgondozási Zrt-től, amely még aznap éjjel megkezdte az utak sózását. A hóeltakarítási munkák péntek hajnalban, a havazás kezdetekor indultak, és azóta is folyamatosan tartanak.

A Városgondozási Zrt. teljes kapacitással végzi a hóeltakarítást: két univerzális hótoló és sószóró, valamint egy sószóró nagygép, illetve két, járdák takarítására alkalmas kistraktor járja az önkormányzati fenntartású közutakat és járdákat. A sózást és hóeltakarítást kézi erővel is végzik a társaság szakemberei, a munkákban pedig a közmunkások is részt vesznek. A feladatok végzése folyamatos, hiszen mire egy körrel végeznek, kezdik is elölről, és ezt az ütemezést tartják mindaddig, amíg havazik.

A síkosságmentesítéssel kapcsolatos bejelentéseket, észrevételeket a Városrendészet éjjel-nappal ingyenesen hívható zöld számán lehet megtenni: 80/203 940

14:00

Olvasóink írták (www.facebook.com/heolhu)

10:20.... Hókotró sehol....Besenyőtelken a 33-ast a helyi vállalkozók túrták le

10:32 Kisnána még hókotro nem járt. A dombon a kocsik alig vagy szinte fel se mennek.

11:00: Még Bükkzsércen sem járt a hókotró!

11:00 Az egri vár melletti aluljáróban tragédia a közlekedes gyalogosan! Azért elég sokan járnak arra és balesetveszélyes!!!!

11:10 "járhatatlan út nincs" na ez elég "vicces" mondat ugyanis Ostorosra, Novajra reggel 06:30óta nem járnak a buszok. Lehetetlen Egerbe bejutni. Elég szomorú!

13:00 Kompolton is havazott, de túrják az utakat.

13:04 Gyöngyös-Eger között kamionok nem tudnak felmenni az emelkedőn, a hó egyáltalán nincs takarítva, két óra alatt egy hókotróval találkoztunk! Pedig ez még nem is nagy hó!

13:50 Kál, hókotrót még nem láttam, minden út havas vagy hókásás!! Még gyalog sem nagyon lehet közlekedni nemhogy autóval

13:20

Összeütközött egy kamion és egy személyautó az M3-as autópálya 81-es kilométerénél, Gyöngyös közelében pénteken délelőtt - tájékoztatott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Közölték: a nyerges vontató az árokba hajtott, a személyautó pedig az útpályákat elválasztó szalagkorlátnak ütközött. A személyautóban ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett. A műszaki mentést a gyöngyösi hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járműveket.

13:00

Az Útinform útállapot, időjárás tájékoztatója 12 órakor:

Az ország északkeleti részén Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Pest és Hajdú-Bihar megye északi felén havazik, a délebbre eső területeken havas eső, eső esik. A csapadék már átterjedt a Dunántúlra is, Komárom-Esztergom megyében, illetve Somogy megyében, valamint a nyugati határvidéken, Szombathely és Körmend térségében is havazik. Veszprém, Zala, Fejér megyében havas eső esik. Paks térségéből ónos esőt jeleztek.

A gyorsforgalmi utak és a főutak burkolata a Jászberény – Tiszafüred - Debrecen vonaltól északra havas, hókásás vagy latyakos, ettől délebbre és a nyugati országrészben vizes. Pápa térségében már hókásás az utak felülete.

Téliesek az útviszonyok a mellékutakon az északi, északkeleti országrészben, valamint a nyugati országrészben Pápa és Sárvár környékén havas, letaposott havas, hókásás, latyakos szakaszok váltják egymást. Az ország középső részén, Kiskunhalas tájékán latyakos a burkolat, de Kiskőrös térségében jegesek a mellékutak.

A látási viszonyok általában jók, az intenzív csapadékkal érintett északi országrészben 100-300 m közötti a látótávolság.

Országszerte gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet 0 és +4 fok közötti.

Aktuális korlátozások 2017.01.13. 12.35-kor:

Nógrád megyében, illetve Szlovákiában kialakult időjárási körülmények miatt a 2-es főút Pest és Nógrád megyei szakaszán megtiltották a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedését. Az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre a nehéz gépjárműveket. A terelést a rendőrség végzi.

Heves megyében az időjárásra való tekintettel 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be a megye két útján. A 21-es főúton Apcnál, és a 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félre állítják.

A 25-ös főúton Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.

A szlovák hatóságok a Nógrád megyei határátkelőhelyeken tovább korlátozták a Szlovákiába tartó tehergépkocsik közlekedését, 11 órától már a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra is vonatkozik a kamiontilalom.
2017.01.13. 12.30-tól a 102-es főút Zsámbék és Pilisjászfalu (10-es főútig) közötti szakaszán 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.
Veszprém megyében a 82-es főúton, Veszprém és Zirc között a 0-21 km között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be 12.45-től.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

12:50

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Hóember Egerben a Bazilikánál Fotó: Berán Dániel
[/caption]

12:41

Bejöttek az előrejelzések: megérkezett a havazás, a várható 20 centiméteres hóvastagság vélhetően még napokig megmarad. Rázsi András meteorológus a HEOL-nak elmondta, szombaton a délelőtti órákig biztosan esni fog a hó, változó intenzitással. Ennél tovább az ország keleti részében havazhat.

– Vasárnap még jelentéktelen mennyiségű csapadék-utánpótlás lehetséges. A hóréteg megmarad, ami a hidegérzetünknek nem tesz majd jót. Vasárnap hajnalban ismét mínusz 10 Celsius fok körüli hőmérséklet várható, és belátható időn belül nem lesz enyhülés, fagypont alatti hőmérsékletekre kell számítani jövő héten is – tájékoztatott a szakember. 

12:25

Olvasóink többen is telefonáltak az autóbusz járatok kimaradását, késését sérelmezve. Főként a Parád-Recsk-Sirok útvonalon utazóktól érkeztek panaszok. A másik kérdés, amit olvasóink felvetésére továbbítottunk a VOLÁN illetékeseinek: Mi indokolja, hogy az autóbuszokon (távolsági és helyi járatokon is) csak a fél ajtót nyitják ki. A diákok alig férnek fel a hátizsákjaikkal, s a nyugdíjasok is panaszkodnak, hogy a gurulós bevásárló alkalmatosságokkal nem férnek fel.

Kérdéseinkre Menkó Mihály, a KMKK forgalmi igazgatója az alábbiakat válaszolta: Január 12-én  a Parád – Recsk – Sirok útvonalon járatkimaradásunk sem műszaki, sem forgalmi okból adódóan nem volt. A reggeli időszakban (8 óráig) kisebb késések, főként a hegyi útvonalakon – így a mátrain is – előfordultak, amelyek a csúszós útviszonyokból adódtak. Áttekintve az egész heti közlekedést megállapítható, hogy a panaszosok által említett vonalon 2017. január 10-én fordult elő járatkimaradás  Bodony – Parád viszonylatban. A szükséges intézkedést ezen esetben megtettük.
Az ajtók nyitásának korlátozásával munkatársaink az autóbuszokon utazóknak kívánnak kedvezni, mivel ezáltal a hideg levegő beáramlása lassúbb.

12:03

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Két autó ütközött össze Egerben a Bazilikánál Beküldött fotó
[/caption]

12:02

A 25-ös főúton Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.

11:30

A rendkívüli időjárás miatt a Börtön a városért program keretében fogvatartottak is takarítják Eger utcáit.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A rendkívüli időjárásban a fogvatartottak is segítenek a hó eltakarítsásában Egerben Fotó: Berán Dániel
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gyöngyös Beküldött fotó
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Eger Beküldött fotó
[/caption]

10:56

Forgalomkorlátozások Heves megyében

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 21-es és 23-as számú főúton korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését.

Heves megyében a rendőrök a 21-es főúton a Nógrád megye irányába nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépjárműveket az apci kamionos parkolójába terelik, míg a 23-as főúton közlekedőket Pétervására belterületén várakoztatják a korlátozás feloldásáig.

10:53

Gyöngyös felé Kerecsend után két személyautó ütközött össze, olvasónk szerint a járművek nagyon összetörtek, tréler szállította el azokat. A rendőrség a helyszínen van.

10:22

Eger és Kerecsend között a 25-ösön nagy a torlódás, ugyanis Egertől nem messze több teherautó, kamion elakadt - jelezte egyik Olvasónk. Elmondta azt is: a rendőrök már a helyszínen vannak.

10:22

A pénteki havazást a lehetőségekhez képest felkészülve várta a Városgondozás Eger Kft. Jakab Zoltán igazgató elmondta: az ügyeleti rendszerben mindig az aktuális ügyeletvezető feladata az előrejelzések folyamatos figyelése. Látva az előrejelzést csütörtökök délután öt órától este tíz óráig alászórást végeztünk az ellátási területünkön Egerben, mert félő volt, hogy a csapadék esetleg ónos eső formájában érkezik. Miután hajnalban elkezdődött az erős havazás, riasztást követően fél 3-tól kivonultak az ügyeletben lévő gépjárműveink, és azóta is folyamatosan kint vannak az utakon. Négy nagyteljesítményű és négy kisebb gép dolgozik, illetve kézi erővel is folyamatosan takarítanak.

10:17

Szilvásváradon a mostani havazásnak köszönhetően a hétvégén megnyit a sípálya, a felvonó nemrégiben újra megkapta tíz évre az engedélyt, lezajlottak a műszaki felülvizsgálatok is. Szaniszló László polgármester elmondta, az oda vezető utat rendbe tették, a rattrak pénteken elkészíti a pályát. Mivel az időjárás kedvezően alakul, így éjszakánként hógyártás is várható.

8:00

Az ország nagy részén jelentős csapadék várható, hó, havas eső, ónos eső nehezítheti a közlekedést. A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől! - figyelmeztet a rendőrség.

Andornaktálya és Mezőkövesd között két kamion akadt el a havas, jeges úton. Egerben az Ostoros felé vezető úton rendőrök irányítják a forgalmat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Egerben az Ostoros felé vezető úton Fotó: Berán Dániel
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Egerben az Ostoros felé vezető úton Fotó: Berán Dániel
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Így néz ki a 24-es számú főút, reggel 8 előtt. Hókotrónak nyoma sincs...Beküldött fotó
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A 24-es főút
[/caption]

Az Ostoros felé vezető utat lezárták a rendőrök.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint  pénteken éjfélig az ország nagy részén jelentős csapadék várható, többfelé 15-20 cm körüli mennyiség hullhat. Előreláthatólag a péntek reggeli órákig a középső országrészben (Csongrád, Jász-Nagykun, Békés, illetve Bács-Kiskun keleti fele és Pest megye egyes részein) ónos eső alakulhat ki. A hajnali órákig a Dunántúl egyes kisebb régióban sem zárható ki ónos eső előfordulása. Péntek éjfélig Nógrád, Heves és Borsod megyében síkvidéken jellemzően havazás várható. Előreláthatólag a péntek déli, délutáni órákig az ország déli, délnyugati területein inkább eső, az ország többi részén eső, havaseső, mellett havazás várható. A délutáni, esti óráktól már általában inkább a havazás lesz a jellemző az országban síkvidéken.

A hatóság kéri az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg!

10:32 Kisnána még hókotro nem járt. A dombon a kocsik alig vagy szinte fel se mennek.

11:00: Még Bükkzsércen sem járt a hókotró!

11:00 Az egri vár melletti aluljáróban tragédia a közlekedes gyalogosan! Azért elég sokan járnak arra és balesetveszélyes!!!!

11:10 "járhatatlan út nincs" na ez elég "vicces" mondat ugyanis Ostorosra, Novajra reggel 06:30óta nem járnak a buszok. Lehetetlen Egerbe bejutni. Elég szomorú!

13:00 Kompolton is havazott, de túrják az utakat.

13:04 Gyöngyös-Eger között kamionok nem tudnak felmenni az emelkedőn, a hó egyáltalán nincs takarítva, két óra alatt egy hókotróval találkoztunk! Pedig ez még nem is nagy hó!

13:50 Kál, hókotrót még nem láttam, minden út havas vagy hókásás!! Még gyalog sem nagyon lehet közlekedni nemhogy autóval Így néz ki a 24-es számú főút, reggel 8 előtt. Hókotrónak nyoma sincs...Beküldött fotó A 24-es főút Egerben az Ostoros felé vezető úton Fotó: Berán Dániel Egerben az Ostoros felé vezető úton Fotó: Berán Dániel A rendkívüli időjárásban a fogvatartottak is segítenek a hó eltakarítsásában Egerben Fotó: Berán Dániel Gyöngyös Beküldött fotó Eger Beküldött fotó Két autó ütközött össze Egerben a Bazilikánál Beküldött fotó Hóember Egerben a Bazilikánál Fotó: Berán Dániel Tárkányi kereszteződés Beküldött fotó -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!