Kék hírek, bulvár

2017.03.30. 15:49

Az összekötő erő lett a közös múltjuk

A kéklámpás napon véradással emlékeznek egykori kollégájukra.

Sz. I.

A hivatásos bűnüldözőként leszolgált három évtizeddel kapcsolatos vallomását egyetlen, mindent kifejező mondatba tömörítette az Egri Szent György Nyugdíjas Rendőr Egyesület örökös elnöke.
– Rendőr voltam, vagyok és az is maradok – jelentette ki Farkas Gusztáv nyugalmazott rendőr őrnagy, aki arra a szoros kötődésre utalt, ami a közösséghez tartozó egykori kollégáit is jellemzi.
Az ország legnagyobb létszámú, 75 tagot számláló nyugdíjas-rendőregyesüle­tének a napokban megtartott közgyűlésén beszámoló elnök, Kaló József nyugalmazott rendőr alezredes egyebek között elmondta, hogy számos, nagy érdeklődéssel kísért találkozón, kiránduláson, közös ünnepségen vettek részt. Emellett odafigyeltek, s támogatták is a nehezebb körülmények között élő kortársaikat.



Az idei év változatos programjáról Berta József nyugalmazott rendőr alezredes, egyesületi főtitkár tájékoztatta a résztvevőket: hamarosan tavaszköszöntőt tartanak a Szépasszony-völgyben, a Kéklámpás nap alkalmával véradással emlékeznek dr. Papp Kálmán egykori rendőrorvosra. Egy másik napon a szépkorúak áldozatvédelmével foglalkoznak, kirándulást terveznek Diósgyőrbe, Lillafüredre és Mezőkövesdre, s Dobóruszkára, ahol október közepén a hős várvédő kapitány, Dobó István tiszteletére rendezendő emlékhéten koszorúznak.
A közgyűlésen, a nőnapra visszautalva, Virág András nyugalmazott rendőr főtörzszászlós szavalatával köszöntötték a hölgyeket, majd a Gárdonyi Géza Színház tánctagozatának négy tagja, valamint az ifjú szilvásváradi táncdalénekes, Aleva Zsófia szórakoztatta a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!