Elismerés

2022.02.09. 14:39

Alezredessé léptették elő az egri tűzoltósági felügyelőt

Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató kinevezte és alezredessé léptette elő Sas Dánielt, az egri katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelőjét.

Heol

Forrás: Egri KVK

Az alezredes 2006. márciusában szerelt fel az egri hivatásos tűzoltóságra, beosztott tűzoltóként kezdte meg hivatását. 2012-ben a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának tagja lett, a 2013-as dunai árvíz elleni védekezésben a Heves megyei csoport egyik irányítójaként vett részt - írja a katasztrófavédelem. 

 

Jellemzően káresemények során a tűzoltást és a műszaki mentéseket irányította, a 2014-ben Verpelét határában egy üzemben történt nagy tűzoltói erőket igénybe vevő tűzesetnél is tűzoltásvezetőként tevékenykedett. Gyakorlatokat szervezett a tűzoltóknak és a Heves megyében található tűzoltó-parancsnokságokon több éven keresztül képzéseket rendezett, melyeken maga is oktatott. 2014-ben tette le a tiszti esküt, a megyei igazgató 2019-ben a „Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiváló Tisztje” elismerésben részesítette, majd 2021. február 1-től megbízták a tűzoltósági felügyelői feladatok ellátásával, a napokban pedig kievezték a felelősségteljes beosztásba. Számos feladati közül az egyik legfontosabb, hogy szakmailag felügyeli és segíti az egri katasztrófavédelmi kirendeltség alá tartozó hivatásos tűzoltó-parancsnokság, katasztrófavédelmi őrsök, önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok tevékenységét.

 

A megyei katasztrófavédelem igazgatója negyven év szolgálati viszonyban töltött idő elismeréseként jubileumi jutalomban részesítette Papp Zsolt és Dobre Attila tűzoltó alezredeseket, harmincöt évnyi szolgálati viszonyáért Heves Katalin tűzoltó alezredest, harminc év után Király Hajnalka tűzoltó alezredest és Török Zsolt századost, huszonöt év szolgálati viszonyáért pedig Czinege Lászlóné tűzoltó ezredest, Tómán József és Szalay Sándor tűzoltó alezredeseket és Bata József Ádám címzetes tűzoltó őrnagyot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!