Bűnügyek

2018.11.23. 10:00

Autós üldözés: majdnem elgázolta a rendőrt a menekülő férfi

A vád hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette.

T. B.

Előkészítő ülést tartott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki az M3-as autópályán számos KRESZ-szabályt megszegve menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől, majd Borsodivánkán majdnem elgázolta az őt megállító és intézkedő rendőrt.

A jogosítvánnyal nem rendelkező encsi férfi az M3-as autópályán tartott Miskolc irányába július 13-án hajnalban. Megállt a Rekettyés Pihenőhelyen, ahol fölkeltette az ott tartózkodó egyenruhások figyelmét, de a sofőr menekülőre fogta. Üldözés kezdődött, a férfi a rendőrökre ráhúzta a kormányt.

Az egység ezután mögötte haladt, akkor is, amikor elhagyta az autópályát és Borsodivánka felé vette az irányt. A faluban a focipályánál már egy másik csatlakozó járőrrel próbálták feltartóztatni, de végül kitértek az ütközés elől. Ezután a másik irányba menekült az illető, baleset elkerülésére kényszerített egy teherautóst, majd a nyitott kapun behajtott a szociális otthon udvarára. Ide követte a Heves megyei járőr, míg a másik elállta a bejáratot, így a visszaforduló vádlott nem tudott kihajtani, a gyalogos rendőrt pedig megpróbálta elütni. Végül összetörte a két rendőrautót, majd a járőrök kiszedték a kocsiból.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és kétrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat a többszörös visszaeső férfi ellen. Az ügyész hétesztendei fegyházbüntetést és a gépjárművezetéstől való végleges eltiltást kérte a vádlottra, aki ezt nem fogadta el.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában