Bűnügyek

2019.10.13. 12:06

Közel félmillió forintot csalt ki középiskolás társától a fiatalkorú

A Hatvani Járásbíróság a vádemelést követően fenntartotta annak a fiatalkorú vádlottnak a letartóztatását, akit az ügyészség azzal vádol, hogy megzsarolta a vele egy középiskolába járó, kiskorú sértettet. Az Egri Járási Ügyészség fiatalkorú R. R. vádlottat folytatólagosan és súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja.

Heol

A vádirati tényállás szerint a 17 éves fiatalkorú vádlott a január közepétől május 30-ig terjedő időszakban jogtalan haszonszerzés érdekében Gyöngyös belterületén személyesen és a Facebook Messenger üzenetek formájában is azzal fenyegette meg a vele egy középiskolába járó kiskorú sértettet, hogy amennyiben nem fizeti meg számára az általa követelt, alkalmanként 1.000,- forint és 45.000,- forint közötti pénzösszegeket, akkor „ráfázik”, őt megveri, megöli, illetve eltöri az orrát, valamint követelése teljesítésének elmulasztása esetén a vádlott egy, a vádlott állítása szerint a sértettről készült videofelvételt közzé fog tenni az interneten.

A vádlott állítása szerint a videofelvételen az látszik, hogy a kiskorú sértett dohányzik, így ezáltal a sértett szülei előtt fény derülhet a sértett káros

szenvedélyére. A kiskorú sértett a fenyegetések hatására januárjától májusáig több, mint harminc alkalommal összesen minimum 220.000,- forintot adott át személyesen a fiatalkorú vádlottnak Gyöngyös különböző pontjain.

A fiatalkorú vádlott a sértettől megszerzett pénzt felélte, illetve elszórakozta. A sértett a fenyegetések hatására május 30-án Gyöngyösön az egyik utcában további 10.000,- forintot és egy 200.000.- forint értékű Sony típusú mobiltelefont adott át a fiatalkorú vádlottnak, aki miután észlelte a helyszínre érkező rendőröket, a pénzt és a telefont hátrahagyva

elfutott a helyszínről.

A bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány összege minimum 430.000,- forint, melyből 210.000,- forint a vádlott által hátrahagyott telefon és bankjegyek lefoglalása és a sértettnek történt kiadása útján megtérült.

A Hatvani Járásbíróság a büntetőügyben 2019. novemberben előkészítő ülést fog tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában