Detk, 3-as főút

2017.09.27. 12:25

Baleset Detknél: mindkét sofőrt megvádolták

Tavaly nyáron összeütközött két személyautó a régi 3-ason. Az egyik sofőr ellen azért emeltek vádat, mert olyan kocsival közlekedett, melyből kiszerelték a biztonsági övet, a másik vezető ellen gyorshajtás miatt.

Sz. Z.

Mindkét karambolozó jármű sofőrjét megvádolta az ügyészség a régi 3-ason, Detk közelében tavaly nyáron történt baleset ügyében. Az elsőrendű vádlott a kocsijával jócskán túllépte a megengedett 40 kilométer/órás sebességet. ­Emiatt nem tudott bevenni egy jobbkanyart, s belehajtott a saját sávjában szemben szabályosan haladó tehergépkocsiba. Annak hátsó utasterében egy férfi a padlóra zuhant, eltört a karja, kificamodott a válla.

– Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét járművezető ellen vádat emelt – közölte dr. Konkoly Thege ­László, a megyei főügyészség sajtószóvivője. – Az egyikkel szemben a gyorshajtás miatt, a másik ellen, mert tudta, a teherautójának hátsó részében kiszerelték a biztonsági övet, mégis útnak indult a kocsival. Megszegte azt az előírást, hogy csak olyan járművel közlekedhet, amelynek a műszaki, biztonsági és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogi feltételeknek.

Mind a sértett, mind a vádlottak az ügy közvetítői procedúrára utalását kérték. Ám ezt a vádhatóság az elsőrendű terheltnél a beismerő vallomás hiánya miatt, a másodrendűnél azért utasította el, mert a kirívó szabályszegésre figyelemmel úgy véli, bíróság előtt kell lefolytatni az eljárást.

Az ügyészség mindkét, közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt sofőrrel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozza, az elsőrendű esetében azt is kéri, a bíróság tiltsa el őt a járművezetéstől.

Címkék#balesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában