heves megye

2017.11.20. 12:51

Dobogóra állt megyénk tűzoltója a fekvenyomó bajnokságon

Ismét Miskolc adott otthont november 16-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Fekvenyomó Bajnokságának.

Az idei megmérettetést az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös szervezésében, Mészáros László, többszörös fekvenyomó Európa- és világbajnok közreműködésével rendezték meg a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban – számol be a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A regisztrációt és mérlegelést követő megnyitón Lipták Attila tűzoltó dandártábornok köszöntötte a sportolókat és kísérőiket. A megyei katasztrófavédelmi igazgató mindenekelőtt sérülésmentes versenyzést kívánt, majd arra buzdította az indulókat, hogy a megmérettetésen mindannyian döntsék meg az eddigi teljesítményüket

A nagyszabású versenyen – a korábbi évekhez hasonlóan – nők és férfiak egyaránt a súlyok alá feküdtek, hogy számot adjanak erejükről és felkészültségükről. Az erőemelő világszövetség versenyszabályzata alapján a sportolók junior, open és masters kategóriában, 20-tól 69 éves korig, 60 kilogrammostól egészen 125 kilogrammos súlycsoportig indulhattak. A helyezéseket a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el.

Heves megyéből a bajnokságra öt tűzoltó nevezett: Barkó Péter tű. zászlós, Tóth Gábor tű. őrmester és Zentai Csaba tű. őrmester az egri, Tóth Gábor tű. őrmester a gyöngyösi és Kaszás Attila tű. őrmester a hatvani tűzoltóságról érkeztek a versenyre, hogy próbára tegyék testi erejüket. Megyénk minden versenyzője tisztességgel helyt állt a magas színvonalú próbán, egyéniben Barkó Péter tű. zászlós kategóriájában második helyezést ért el.

A díjakat Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, valamint Lipták Attila tűzoltó dandártábornok és Mészáros László adta át.

HEOL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában