Közélet

2008.04.10. 08:05

Zűrös ügy: egyenként hallgatták ki a képviselőket

Információink szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódni kezdett a pétervásárai laktanya értékesítésének körülményeiről.

HEOL

Pétervásárán nemrég a városi képviselő-testület tagjai zárt ülésen tárgyaltak a volt laktanya ingatlanegyüttesének helyzetéről. A téma feltehetően kényes, mivel a jelenlévő stábot megkérték, hogy ne forgasson, s mi is nehezen tudtunk információhoz jutni a komplexum körül történtekről.

Pál László, Pétervására polgármestere érdeklődésünkre elmondta, a zárt fórumon a kft. két tulajdonosa jelent meg, a harmadik ellen ugyanis büntetőeljárás van folyamatban. A vizsgálat lezárásáig a cég vagyonát, beleértve a laktanyát is, zárolták. Információink szerint a városi képviselő- testület valamennyi tagját felrendelték Budapestre a Nemzeti Nyomozó Irodába, ahol egyenként hallgatták ki őket a 11 hektáron lévő ingatlanegyüttes eladásának a körülményeiről.

Ezt Pál László is megerősítette. A nyomozókat főként az érdekelte, hogy a testület miért nem egy korábban jelentkező cég kedvezőbb árajánlatát fogadta el. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Magyar Rendőrségnek az ORFK Bűnügyi Főigazgatóságán belüli nyomozó hatósága. A magyar FBI-nak is szokták nevezni. Lamperth Mónika belügyminiszter 2004-ben hozta létre a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI), az ORFK Pénzügyi Nyomozó Igazgatóság és az internet-figyelő csoport összevonásával. Tőlük is szerettünk volna érdeklődni az ügyről, de szűkszavú válaszukban csupán ennyi állt: nem kívánnak nyilatkozni.

*******

Pál László polgármester egy közleményt adott ki, reagálva a Heves Megyei Hírlapban megjelent - internetes közlésünknél bővebb - cikkre. Ebben azt hangsúlyozza: nem a képviselőtestület tehet a laktanya helyzetéről.

A városi képviselők nevében tett észrevételében kifejti: „A pétervásárai laktanya ügyében semmilyen rejtély nincs. A testület a törvények teljes körű betartásával, hosszas tárgyalások után tudta eladni az ingyenesen megkapott laktanyát, az áron aluli értékesítést nem is értjük.

Pál László: A testület semmiféle törvénytelenséget nem követett el, az ilyen jellegű célzást határoztottan visszautasítjuk.

(A környékünkön lévő legtöbb laktanya a mai napig eladhatatlan és lerobbant állapotban van.) A laktanya eladás nem kényes téma, a megfelelő nyilvánosságot megkapta, hiszen közmeghallgatást is rendeztünk. A mostani állapotról tájékoztatást kértünk a tulajdonosoktól, amit zárt ülésen tárgyaltunk." Azt is leszögezi: nem az önkormányzat tehet arról, hogy az Eurofour Kft egyik tulajdonosa ellen "az adás-vételt követően nyomozás indult, ennek a tulajdonát képező laktanya csak kis része." 

pétervásárai laktanya értékesítésének körülményeiről. Pál László: A testület semmiféle törvénytelenséget nem követett el, az ilyen jellegű célzást határoztottan visszautasítjuk.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!