Közélet

2008.10.17. 16:55

Eger: belső önkormányzati munkaanyag a kórházvédők kezében

A kórházvédők úgy ítélik meg: a jogászok nem látják biztosítottnak az intézmény működését annak ellenére sem, hogy a veszprémi ÁNTSZ kiadta a működési engedélyt a HospInvest Zrt-nek.

N. Z.

Ennek alátámasztásaként a mai sajtótájékoztatón egy feljegyzést osztottak szét, amely a közgyűlés elnökének íródott. Ennek lényege: kérjenek állásfoglalást, hogy a személyi feltételek is adottak-e. A feljegyzést senki nem látta el kézjegyével. Dr. Benkár József főjegyző (az egyik alá nem író) nem érti, hogyan került egy belső, hivatali munkaanyag a kórházvédőkhöz.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy lemondott a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke, aki utóbb, megkeresésünkre nem kívánta kommentálni a hírt, s nevének közlésétől is elzárkózott. (Úgy tudjuk, hogy a főorvos azon kórházi dolgozók közé tartozik, aki aláírt a HospInvestnek.) Szombaton petíciót adnak át a kórházvédők Budapesten a köztársasági elnöknek. Visszatértükben megállnak a hatvani és a gyöngyösi kórház előtt, s beszédeket mondanak.

A tervezett konvoj 16 órára érkezik az egri Dobó térre, ahol nagygyűlést tartanak a török 1552-es Eger alóli elvonulásának napja emlékére. Meghívták egyebek mellett az EDDSZ elnökét, dr. Cser Ágnest, Makovecz Imrét és dr. Lengyel Gyula főplébánost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!