Közélet

2009.01.27. 18:17

Kórházvédők: csökkenő betegforgalom, beszűkülő pénzügyi keret

A betegforgalom a harmadára csökkent az egri Markhot Ferenc Kórházban az utóbbi időszakban – értesültek a kórházvédők, s tájékoztatták erről ma a sajtót.

N. Z.

Dr. Pócs Alfréd hangsúlyozta, hogy ezáltal nyilvánvalóan kevesebbet fizet az egészségpénztár. Ebből az következhet, hogy beszűkül a keret, s még rosszabb feltételek mellett folyhat a gyógyítás.
Azt is aggályosnak tartják, hogy a Széchenyi utcai kórházi épületegyüttesből átköltöztették a fertőző betegeket ellátó osztályt abba az épületbe, ahol a belgyógyászat működik. A kórházvédők szerint a HospInvest Zrt.-nél történt vezetőségváltás is azt jelzi, nem jól mennek a dolgok a cégnél.
Hegyaljai Judit, az EDDSZ helyi elnöke a kórházvédők sajtótájékoztatóján elmondta, hogy kollégái, akik nem maradtak az egri kórházban – inkább a végkielégítést választották –, „felsőbb utasítás miatt” a megye egészségügyi intézményeiben nem helyezkedhetnek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!