Közélet

2009.01.21. 13:49

Szíkinek a vitézségét kell bizonyítania

A rendőrséget minősíti, hogy az elmúlt hónapokban több egri kórházvédő ellen feljelentéssel éltek, holott ennél sokkal fontosabb problémákra kellene összpontosítaniuk.

R. M.

Egyebek mellett erről esett szó Sneider Tamás városi önkormányzati képviselő, Jobbik-alelnök és az immár egyesületbe tömörült kórházvédők szerdai sajtótájékoztatóján.

Emlékezetes: Sneider ellen garázdaság gyanúja miatt tett feljelentést az Egri Rendőrkapitányság, a 2008. október 31-i megyei közgyűlésen tanúsított magatartása okán, első tárgyalása január 26-án lesz az Egri Városi Bíróságon. Sneider a sajtótájékoztatón elmondta: a kórházvédők ellen felesleges volt védekezni közgyűléseken, tüntetéseken, 46 millió forintot, húsz rendőr egyéves fizetését kidobtak az ablakon a készültség elrendelői.

Szabó Pál szintén értetlenségének adott hangot, hogy miért rendőri kérdés az, ha a polgárok nagy közössége megfogalmazza a véleményét. A mai rendszer szerinte a rendőrállami diktatúra jegyeit viseli magán. Őt magát is feljelentették egyebek mellett engedély nélküli tüntetés szervezése miatt, s a Széchenyi utcai kórház-igazgatóságon az emlékezetes petíció-átadási kísérletért.

Dr. Mánya Kristóf úgy fogalmazott: ő harmincezer forintos pénzbírságot kapott, amikor – szavai szerint – „átment munkahelye egyik telephelyéről a másikra”.

Szíki Károly ellen a vitézi cím jogellenes használata okán folyik eljárás egy 1947-es, az ilyen címek viselését megtiltó törvényre hivatkozással. Szíki szerint Egerben a rendőrök megrendelésre levezénylik a politikai leszámolást, ezzel járt dr. Juhász István dandártábornok, az új megyei főkapitány megjelenése. Közben Sós Tamás, megyei közgyűlési elnök, szocialista országgyűlési "képviselő, bolsevik kommunista-kapitalista kisdiktátor a mentelmi joga mögé bújik" - vélekedett Szíki Károly.

A rendőrség nem kívánt reagálni a sajtótájékoztatón elhangzottakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!