Közélet

2009.02.27. 06:49

A romák rendes adófizetők, és nem eltartottak akarnak lenni

A roma vállalkozók segítéséről írt alá együttműködési megállapodást a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület

HEOL

Együttműködési megállapodást írt alá a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesülettel. A szerződés szerint a kamara segítené a roma vállalkozásokat a tagjai által megrendelt beruházások odaítélésénél. Vagyis előnybe kerülhetnének az egyesület által javasolt építőipari cégek.

A HKIK a kiemelt gazdasági eredményeket elérő roma vállalkozókat külön elismerésben részesíti a jövőben. Mindemellett szakképzési lehetőségeikbe is be kívánják vonni a gyöngyösi kisebbség tagjait. A kamara elnöke, Dr. Bánhidy Péter hangúlyozta: fontosnak tartja a roma integrációt, s példamutatónak tartja a gyöngyösi roma-magyar egyesület egyesület munkáját. Lakatos Zsolt, a civil szervezet elnöke szerint a roma társadalom rendes adófizetője, s nem eltartottja szeretne lenni az országnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!