Közélet

2009.02.28. 08:33

Betörőt is zavart már el a jelzőrendszer

Gyöngyös lakosságának majdnem harmada, mintegy tízezer nyugdíjas érdekeit képviseli a város idősügyi tanácsa.

HEOL

A városi idősügyi tanács ülésén Beneiné Maka Piroska, a gyöngyösi kistérség ellátóközpontjának vezetője a házi segítségnyújtás részleteit ismertette. Mint mondta, negyven idős ember csuklóján van ott a segélyhívó berendezés, amely nemcsak arra jó, hogy egy gombnyomással szakszerű orvosi segítséget hívjanak vele.

- Legutóbb Vámosgyörkön volt rá példa, hogy betörőt sikerült a készülékkel elriasztani, hiszen egy másik gomb megnyomásával valódi, vijjogó riasztóberendezésként is működik. Évi két-három alkalommal tudnak vele meghiúsítani időseket érő támadásokat - tette hozzá Beneiné Maka Piroska.

Hiesz György polgármester szerint közérthető szórólapokat kell eljuttatni az öregekhez a nekik szánt szociális szolgáltatásokról. Mint mondta, túl kevesen veszik igénybe az egyébként jól finanszírozott gondozási lehetőségeket. Arról is beszélt, hogy a városi Lakásért Életjáradékot-programban a minap szerződést kötöttek az első nyugdíjassal, s tervben van a Lakásért Garzon-program megszervezése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!