Közélet

2009.03.14. 08:54

Ünnepi programok, megemlékezések

Megyeszerte ünnepségek zajlanak vasárnak nemzeti ünnepünkön.

HEOL

Egerben vasárnap tíz órától a Bazilikában szentmisét celebrál hazánkért dr. Ternyák Csaba egri érsek. A Felsőtárkányi Fúvószenekar térzenét ad a Petőfi-szobornál, a városi díszünnepség 11 órakor kezdődik a Petőfi téren (rossz idő esetén a Bartakovics Béla Közösségi Ház színháztermében). Ünnepi beszédet dr. Cs. Varga István, Pro Agria-díjas irodalomtörténész mond. Elhangzik a középiskolai szónoki beszédíró verseny győztesének megemlékezése, majd koszorúzás következik. Este hat órakor a főiskola hallgatói önkormányzata mutat be ünnepi összeállítást az Eszterházy téren.


Gyöngyösön fél kilenckor a Felsővárosi temetőben Bogdány József egykori honvéd tizedes sírját koszorúzzák meg, majd ünnepi szentmisét tartanak a Szent Bertalan-templomban. Tíz órakor az Orczy-kastély falán lévő emléktáblánál helyezik el a kegyelet virágait. Ezt a fél tizenegykor kezdődő ünnepi műsor követi a forradalom emlékművénél. A Könyves Kálmán téren dr. Fűköh Levente, a Mátra Múzeum igazgatója lesz az ünnepség szónoka, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény tanulói mutatják be „Zúg március...” című műsorukat.


Hatvanban 9 órakor a Kossuth téren lovas huszárok vonulnak fel. Ezután a Mártírok terén felvonják a városzászlót, majd hagyományos váltófutás lesz a 3-as főúton. Tizenegy órakor az óhatvani óvodások és általános iskolások közreműködésével ünnepséget tartanak a városháza előtt. Beszédet mond Érsek Zsolt polgármester.


Füzesabonyban a Teleki Blanka Általános Iskola melletti ''48-as emlékműnél tízkor Demeter Ervin országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet, majd az oktatási intézmény diákjai irodalmi montázst adnak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!