Közélet

2009.04.07. 16:51

A kórházvédők nem akarnak boszorkányüldözést

Az Egri Kórházvédő Egyesület mai sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint bölcs döntésekre van szükség a HospInvest körül kialakult helyzetben. A kórházvédők mindenesetre nem akarnak boszorkányüldözést.

N. Z.

- Mi már tavaly is jeleztük, hogy a HospInvest 10 százalék szakma és 90 százalék üzlet – mondta dr. Mánya Kristóf a kórházvédők sajtótájékoztatóján, majd így folytatta:
– Az első perctől tudtuk, hogy a cég egy gazdasági buborék. A csőd bebizonyította, hogy a funkcionális privatizáció fából vaskarika.

Dr. Pócs Alfréd azt hangsúlyozta, hogy az általuk megtermelt OEP pénzt is a HospInvest költötte el, miközben minden beszállítójának tartozik. Sós Tamásnak, a megyei közgyűlés elnökének újra kell gondolnia a történteket, és felbontani a szerződést.
– Hatmilliárdos fejlesztésről volt szó – jegyezte meg Hegyaljai Judit –, s eddig csak veszteségek születtek. Ez már háromnegyed éve is világos volt, csak nem hittek nekünk.

Dr. Misz Mihály szerint minden késlekedés újabb emberéleteket jelenthet. S féltik a kórházi eszközöket is, mert az épületegyüttes kivételével minden a HospInvest tulajdona lett 100 millió forintért. Szabó Pál meggyőződése, hogy a kórházi dolgozók is belátták, cserbenhagyták őket, de az eredeti állapot visszaállítása mindenkinek nyereséget hozhat.

Kérdésünkre – hogyan hidalható át a szakadék, ami a kórházvédők és a kórházban dolgozók között húzódik? – ezt válaszolta dr. Mánya Kristóf: – Nincs szakadék. Borzasztóan sajnáljuk őket. Kivéve azt a néhány embert, aki presszionált bennünket, hogy írjuk alá a szerződést. A többiekkel semmi baj nincs. – Szolidárisok vagyunk velük – mondta nyomatékkal Hegyaljai Judit. – Kérik a segítségünket, hogy együtt oldjuk meg ezt a nagy problémát.

– Összehívtuk a kórházat elhagyó orvosokat – fűzte hozzá dr. Misz Mihály. – Csak néhányan morzsolódtak le, 95 százalékuk visszajönne. Az együttműködési szándék megvan. Boszorkányüldözést nem szeretnénk, de a kórházi vezetőknek majd más beosztásban kell lenniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!