Közélet

2009.05.20. 18:43

Kórházvédők: egy csapat volt Egerben, a HospInvest tette tönkre

Az egri kórház kollektívája egy csapat volt, s ha nem jön a HospInvest, ez így is maradt volna, most viszont az egész megye ellátása forog kockán – mondta dr. Misz Mihály az Egri Kórházvédők Egyesületének szerdai sajtótájékoztatóján.

Rénes Marcell

A sajtótájékoztatót a Heves Megyei Hírlap által szombaton közölt, „Ami történik, az a betegeknek árt” című összeállítás kapcsán hívták össze (ennek egy rövidebb változata a heol.hu-n Fenyegetve érzik magukat az egri kórház dolgozói címen olvasható - a szerk.). Az említett cikkben az egészségügyi intézmény jelenlegi dolgozói közül nyilatkoztak jó néhányan arról, hogy mennyire elmérgesedett a viszony köztük és a kórházvédők között az elmúlt hónapokban, s állították, a fenyegetés, a zaklatás ma sem ért véget.

Hegyaljai Judit, az egyesület elnöke szerint soha nem vonták kétségbe a HospInvestnek aláíró munkatársak helytállását, csupán felhívták a figyelmet a hiányosságokra, a kórházi pályázat körüli törvénytelen lépésekre. Nem ők kezdték a politizálást, ők gyógyítottak. Nem csupán a kórházvédők állítják, de a betegek véleménye is az – ami látható például „Az év kórháza 2008” internetes szavazás eredményén is –, hogy Egerben romlott az ellátás színvonala. A betegek korszerű ellátásához elsősorban megfelelő számú és képzettségű, lelkiismeretes orvos és szakdolgozó munkájára volna szükség.

Ahogyan dr. Misz Mihály fogalmazott: jelenleg „mesterséges lélegeztetésen” tartják az egri egészségügyi intézményt, amely nem rendelkezik a kellő szakszemélyzettel. Dr. Tóth Katalin főorvos kérte, a sajtó kérdezze meg, igaz-e, hogy a megyei önkormányzat kifizette a HospInvest egri tartozásait az „s.o.s.-alapból”. Sós Tamás közgyűlési elnök válasza szerint ebből egyetlen szó sem igaz, a felvetés illeszkedik a hangulatkeltő hazugságok sorába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!