Közélet

2009.10.14. 14:49

Világító zebrát nyert pókeren az egri alpolgármester

Szeleczki János alpolgármester pókertudásának köszönhető, hogy az országban elsőként rövidesen egy úgynevezett világító zebrával gyarapodik Eger.

R. M.

A múlt hét végén a hazai önkormányzati vezetők zalakarosi konferenciáján szabadidős programként zajlott egy pókerverseny, s itt az alpolgármester elnyerte az S-Event Kft. vezetői által felajánlott második díjat, egy gyalogátkelőhely LED-es kivilágítását. A Solarmark típusú, környezetbarát, napenergiával működő lámpák a Hatvani kapu tér egyik zebrája mellé kerülnek, oda, amelyik a színháztól a Telekessy út felé vezet, keresztül a négysávos Deák Ferenc úton. Ennél a gyalogátkelőnél nemrégiben egy gázolás is történt, s veszélyességét jelzi, hogy ez két év alatt már a negyedik ilyen jellegű baleset volt.

Amint az az alpolgármester mai sajtótájékoztatóján elhangzott, a lámpákat a zebra mellett az aszfaltba süllyesztve helyezik el körülbelül két hét múlva, amikor is az említett út aszfaltozása zajlik majd. A lámpatestek fényérzékenyek, azaz ahogy besötétedik, akkor kezdenek világítani, figyelmeztetve az autósokat arra, hogy lassítsanak. Később Eger más gyalogátkelőit is szeretnék ily módon biztonságosabbá tenni, önkormányzati forrásból, illetve úgy, hogy vállalkozások, cégek egy-egy zebrát „örökbe fogadnának”. A pókernyeremény értéke mintegy félmillió forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!