Gyöngyöspatai templom

2024.05.20. 11:41

Mi alapján ítélt a kőrestaurátor kalapácsa Gyöngyöspatán? + videó

A Templomfelújítók című videósorozat 8. részében Tirnován Tamás kőrestaurátor beszél a rekonstrukcióról. A sorozat készítői egyben áldott pünkösdöt kívánnak ezzel a résszel!

Szabó István

A Templomfelújítók című videósorozat legújabb, 8. része tekinthető meg a Gyöngyöspata - A megújuló Kisboldogasszony templom oldala elnevezésű Facebook-oldalon. A felbecsülhetetlen egyháztörténeti kincseket őrző, több mint 800 éves gyöngyöspatai római katolikus Kisboldogasszony templom teljes rekonstrukciójának részleteit ismertető kisfilmsorozat újabb epizódjában Tirnován Tamás kőrestaurátor foglalja össze a rekonstrukció során végzett munkáját.

– A Templomfelújítók pünkösdkor közzétett nyolcadik része még húsvét környékén forgott. Tirnován Tamás kőrestaurátort kérdeztük újra, ezúttal nem is annyira a templom kőfaragványainak érdekességeiről, mint inkább a kőrestaurátori munka rejtelmeiről. Mit hagy meg a restaurátor, és mi alapján ítél a kalapácsa? Visszafordítható-e később a beavatkozása? Minden kedves követőnknek áldott pünkösdöt kívánunk ezzel a résszel! – áll a Gyöngyöspata - A megújuló Kisboldogasszony templom oldala Facebook-bejegyzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában