Közélet

2010.01.12. 06:51

Visszafogott, de rangos megyebálra készülnek

Heves Megye Közgyűlése és Önkormányzati Hivatala immár 17. alkalommal rendezi meg a Megyebált, amely a farsangi idény első és legnagyobb rendezvénye.

HEOL

Merczel József alelnök, a rendezvény főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hogy a nehéz gazdasági helyzetre tekintettel az idei bál visszafogottabb és szerényebb lesz.
– Január 16-án 19 órától a Hotel-Eger Parkban tarjuk meg a Megyebált. A házigazdák a közismert színművész házaspár, Détár Enikő és Rékasi Károly lesznek. A program kezdetén, a hagyományoknak megfelelően, az Agria Táncsport Egyesület palotást ad elő – mondotta Merczel József.

A rendezvény fő szervezőjétől azt is megtudtuk, hogy a menüsort főként helyi különlegességek gazdagítják, mint a kakukkfüves mangalicaszűz juhtúrós zöldségtortával. Az idén sem maradhat el a tombola, melynek sorsjegyeinek bevétele - illetve a vendégek felajánlásai - a Heves Megye Fejlesztéséért Közalapítvány pénzügyi forrásait bővítik majd. 

A díszvandégeket illetően az alelnök elmondta: elfogadta a meghívást Szabó Vilmos, a Külügyminisztérium szakállamtitkára, s Heves megye nemzetközi partnerei közül többek között Eva Eriksson, Värmland megye kormányzója, Demeter János, Kovászna megye alelnöke és Czeslawa Tluscik, Przemysl megye kincstárnoka is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!