Közélet

2010.05.11. 18:44

Az MSZP és a változás: nincs „harmadik sor”

A választási vereség után mások mellett például Gyurcsány Ferenc volt kormányfő is felvetette, hogy a szocialista pártban felsőbb és alsóbb szinteken egyaránt változásra lenne szükség.

R. M.

A téma kapcsán Sós Tamás megyei pártelnök, aki szűkebb hazánkból egyetlenként őrizte meg parlamenti mandátumát, arra emlékeztetett, hogy Hevesben az egyéni jelöltjeik mindenütt jobb eredményeket értek el, mint az MSZP-lista. Ugyanakkor kétségtelen, hogy minden baloldali közéleti személyiségnek szembe kell néznie a tényekkel, az elmúlt évek mérlegével, szigorú önvizsgálatra van szükség. Az ellenzék vezető pártjaként az MSZP váltópárti jellegét szeretnék megerősíteni, amihez határozott összefogás kell.


Merczel József, a párt megyei alelnöke akként vélekedett, hogy a közelgő önkormányzati választások előtt nem volna sok értelme „garnitúrát” váltani: egy újabb bukás után ki jönne, a „harmadik sor?” – Ennyire nem állunk jól káderekkel – mondta. Török Zsolt volt honatya szerint a párton belüli harcok csak erodálnák a csapatot. Először a politika tartalmát kell meghatározni, s ahhoz odarendelni a személyeket, de nem úgy, hogy a korosztályok egy az egyben váltják egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!