Közélet

2010.06.21. 12:49

Tisztújítás a megyei szocialistáknál

Az elmúlt hetekben a Magyar Szocialista Párt hat Heves megyei választókerületében, majd június 18-án megyei szinten is tisztújításokat hajtottak végre.

HEOL

A szocialisták szervezeti szabályzatuk módosításával, jelentősen csökkentették a különböző testületek és ezen belül pedig a megválasztandó tisztségviselők számát. A korábbi megyei elnökség létszámát a felére, tizennégyről hét főre csökkentették, míg az elnök mellé a négy helyettessel szemben egy alelnököt választanak - áll a párt közleményében. Újdonság még, hogy a helyettest az elnökség következő ülésén, maguk közül válasszák meg.

A megyei szövetségi tanács létszámát még jelentősebben csökkentették az elnökségnél, hisz a korábbi 65 fő helyett csak 25 fős lett a megyei szintű testület.  Az MSZP megyei elnöke Sós Tamás lett, akit valamennyi küldött támogatott.

A megyei elnökség tagja lett: Dr. Nagy Imre 1. vk. Eger, Holló Imre 2. vk. Pétervására, Hiesz György 3. vk. Gyöngyös, Érsek Zsolt 4. vk. Hatvan, Hevér János 5. vk. Heves, Korózs Lajos 6.vk. Füzesabony.


Az MSZP elnökének Mesterházy Attilát, az országos elnökségbe Heves megyéből, Korózs Lajost és Török Zsoltot javasolják. Az OEEB tagnak pedig az egri Kiss Barnabást támogatta a tisztújító testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!