Közélet

2010.06.07. 16:50

Többet ér a jövőben az egri diploma

Három – összességében közel hétszázmillió forint összköltségű – sikeres pályázat projektnyitó rendezvényét tartották hétfőn délelőtt az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF) Líceum épületében.

S. B. S.

 Közülük a legjelentősebbnek ígérkező program a komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztést célozza meg a mai kor követelményeihez igazodó minőségi gyakorlati képzés biztosítása érdekében. Ennek a projektnek a megvalósítására önmagában csaknem félmilliárd forintot költhetnek európai uniós és hazai kormányzati forrásból.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes ismerteti a hallgatóságh előtt a legjelentősebb nyertes főiskolai pályázat részleteit a Líceum kápolnájában. Fotó: Gál Gábor
[/caption]

Dr. Kis-Tóth Lajos, az EKF általános és fejlesztési rektorhelyettese az esemény kapcsán elmondta: a főiskolai oktatás és hallgatói szolgáltatások olyan területeit kívánják még jobbá tenni, amelyek a korábbi eredményes pályázataikból kimaradtak.

A „Komplex hallgatói szolgáltatásfejlesztés az Eszterházy Károly Főiskolán a minőségi gyakorlati képzés érdekében” című, 2012. május 31-ig futó projekt kapcsán dr. Kis-Tóth Lajos rektorhelyettes elmondta: a program lényeges eleme a kapcsolatok erősítése külső cégekkel. A hallgatók a gyakorlatok során kellő rutinra tesznek szert, és jobban el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Ugyancsak két éven át tervezik megvalósítani a képzésfejlesztési projektet, ami a borászathoz, a „borkultuszhoz” kapcsolódik. E pályázat keretében az EKF még korszerűbb tananyagot kíván nyújtani a bortechnológus felsőfokú szakképzéshez, a kémia alapképzési szak borász-analitikus, továbbá a turizmus-vendéglátás alapképzés borturizmus, valamint a kulturális örökség tanulmányok mesterképzési szakának borkultúra szakirányához kapcsolódóan.

A „Kulturális innováció az Észak-magyarországi Régióban” című pályázatuk révén elnyert harmadik program hosszú távú célja az Észak-magyarországi Régió lakosságának az eddigieknél is nagyobb arányú bekapcsolása az egész életen át tartó tanulás folyamatába. Ez a tízmilliós nagyságrendű projekt is két évig, 2012. február végéig fut.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!