Közélet

2010.07.28. 10:50

Nézze meg, hol nyaralnak parlamenti képviselőink

A parlamenti választások utáni megfeszített tempó, törvényalkotási „láz” után sem marad túl sok idejük megyénk országgyűlési képviselőinek a pihenésre. Itt van ugyan a nyár, de a következő, önkormányzati kampány is.

Rénes Marcell

– Ez nem a nagy szabadságok nyara – így fogalmazott az esetleges üdüléssel érdeklődésünkre az egri dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációs ügyekért felelős politikai államtitkára. A fideszes politikus, országgyűlési képviselő szavai szerint az elmúlt hónapokban megkezdték az ország újjáépítését, s kormánytagként az ideje túlnyomó részét a munkahelyén tölti. Mindössze egy egyhetes horvátországi pihenést sikerült „beiktatni”, ezenkívül legfeljebb néhány hosszú hétvégével kalkulál az államtitkár.


Horváth László (Fidesz), a pétervásárai egyéni választókerület parlamenti képviselője igyekszik stílusos lenni a nyaralást illetően, így aztán először a körzetben, a bélapátfalvi tónál tölt némi időt, majd egy hétre Törökországba utazik a családjával. Ő is emlékeztetett arra, hogy igen intenzív munka folyt a törvényhozásban, mondhatni, „repülőrajtot” vett a parlament és a kormány. S rövidesen, augusztus 16-án kezdődik a helyhatósági kampány, ami újabb feladatot jelent Horváth számára, tekintve, hogy ő pártja megyei önkormányzati listájának vezetője, megyei közgyűlési elnökjelöltje.


A gyöngyösi körzeti képviselő, Balázs József, a Fidesz megyei elnöke, Nagyréde polgármestere azon szerencsések közé tartozik, aki immár szabadságon van a horvát tengerparton. A kormánypárt egri választókerületi elnöke, Demeter Ervin honatya hétfőn még részt vett a megyeszékhely önkormányzatának rendkívüli ülésén, hiszen e testületnek is tagja, kedden viszont már a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék egyik településére, Mádra utazott két hetet pihenni. A füzesabonyi körzet fideszes képviselője, Herman István ugyancsak a választókerületében nyaral egy keveset, egyébként neki is egy neves borvidéken, konkrétan Aldebrőn van egy családi háza.


A KDNP frakciójában helyet foglaló egri dr. Lukács Tamás több képviselőtársához hasonlóan Horvátországba készül egy hétre. A szintén kereszténydemokrata Habis László, Eger polgármestere, egyben egyéni parlamenti képviselője viszont legfeljebb egy-két szabadnapra számít, és legtávolabb maximum a Balatonra utazik. Elmondása szerint rendkívül intenzív időszak zajlik a város életében, komoly fejlesztési projekteket kell irányítani. Ráadásul, mint arra fentebb utaltunk, a hét elején volt egy rendkívüli közgyűlés Egerben, augusztus 5-én lesz még egy – erre elsősorban a helyi választási bizottság megújítása érdekében van szükség –, majd augusztus 26-án következik a „rendes” testületi ülés. Ezenfelül az is nyilvános már, hogy a polgármester újra indul a városvezetői tisztségért.


A Jobbik országos elnöke, a gyöngyösi származású Vona Gábor Bulgáriában, a tengerparton tölt egy hetet a családjával, s a habok után nagy lendülettel beleveti magát az önkormányzati választási kampányba. Az egri Sneider Tamás, a radikális párt országos alelnöke családjával Erdélybe készül. Mint minden évben, most is vadkempingezés lesz, hat nap intenzív pihenéssel, hegymászással, városlátogatással egyebek mellett Szatmárnémetiben, Nagybányán, Tordán, Nagyenyeden. Sneider szavai szerint feltehetőleg ő tartja a rekordot a tekintetben, hogy alvás nélkül, egyhuzamban 41 óra parlamenti munkát „tudott le” a hajnalig tartó plenáris, illetve a kora reggel kezdődő bizottsági üléseken. Mirkóczki Ádám honatya, a Jobbik Heves megyei elnöke három napra a Balatonhoz utazik, azt mondja, az önkormányzati kampány nem tesz lehetővé többet, esetleg egy-két horgászatot a lakhelye, Feldebrő környéki tavaknál.
Sós Tamás, az MSZP megyei vezetője, egyben a megyei közgyűlés elnöke családjával, unokáival szeretne némi időt tölteni, ha mód nyílik rá. Külföldi út nincs tervbe véve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!