Közélet

2010.09.27. 19:31

Nem indulhat a választáson a KDNP-elnök

Ecséden a helyi választási bizottság megvonta Csontos Istvánnak, a KDNP települési vezetőjének önkormányzati képviselő-jelöltként történő indulási jogát. A döntést a területi választási bizottság is jóváhagyta.

HEOL

Csontos István elmondta: megbízólevéllel a birtokában még augusztus 17-én leadta a kopogtatócédulákat, ám a párt országos vezetése két nappal később új megbízólevelet adott ki anélkül, hogy a régit visszavonta volna. Ennek ellenére az egyik lőrinci párttársa megtámadta a nyilvántartásba vételről szóló döntést – mondván: a régi megbízólevél nem érvényes –, aminek alapján Csontos Istvánt törölték a képviselő-jelöltek nyilvántartásából. E döntést Csontos fellebbezését követően a területi választási bizottság is jóváhagyta.


Csontos István elmondta: a történtek nyomán nem fordul bírósághoz, ám még mindig a KDNP helyi elnökének tekinti magát, mivel e beosztásából csak a helyi tagság válthatja le.


Az előzményekhez tartozik, hogy még a nyáron Csontos István bejelentette: nem közösködnek egyetlen párttal sem, hanem a helyi alapszervezet tagjai önállóan méretik meg magukat a voksolás során. Akkor dr. Lukács Tamás megyei elnök erre úgy reagált, hogy ez nem felel meg pártja és a Fidesz közötti megállapodásnak. A két szövetséges párt szerződése ugyanis tartalmazza közös jelöltek indítását, illetve ez előtt az egyeztető tárgyalásokat, amelyeknek Ecséd esetében Szabó Zsolttal, a Fidesz, illetve Nagy Jánossal, a KDNP térségi vezetőjével kellett volna megtörténnie.
– Az ecsédi párttagság azonban ezt elmulasztotta – jelentette ki Lukács Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!