Közélet

2011.06.27. 09:49

Személycserék, újraosztott bizottságok

Új szakértők segítik külsős tagként a megyei önkormányzat döntéshozóinak munkáját.

k. g.

A megyei közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosítása, a bizottsági szerkezet átalakítása személyi változásokkal is együtt járt.

A leglényegesebb: összevonták az egészségügyi és szociális, valamint az oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságot, így jött létre a humán erőforrás bizottság.

Az "összevont" bizottság elnöke Tóth Csaba (Fidesz-KDNP), tagok: dr. Ördög István (Fidesz-KDNP), Szűcsné Major Ildikó (Jobbik), Szabó Gyula (MSZP). Külsős tagja dr. Tóth Katalin, Csala Elvira (Fidesz-KDNP) és Holló Imre (MSZP).

A fejlesztési és nemzetközi ügyek bizottságában is változás történt: felmentették belsős tagként Jáger Józsefet (Fidesz-KDNP), külsősként Barkócziné Cseh Katalint (Jobbik) és Hiesz Györgyöt (MSZP).

A testület most így néz ki: elnök Oroján Sándor, tag Sveiczer Sándor Péter (Fidesz-KDNP), Korózs Lajos, Fekete László (MSZP), Dudás Róbert (Jobbik), külsős dr. Jung László, Kovács Béla, Derecskei Péter (Fidesz-KDNP) és dr. Gyulai Katalin (Jobbik).

Az eseti vizsgálóbizottságban dr. Pajtók Gábor helyére dr. Juhász Attila Simon került (Fidesz-KDNP).

A pénzügyi és ellenőrző bizottságban Sveiczer helyére jött Oroján, az előbbi az ügyrendi és kisebbségi bizottság elnöke lett.

k. g. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!