Közélet

2011.06.01. 17:10

Volt védelmezői nem mehetnek vissza az egri kórházba

Az egri kórház államosítását tartja szükségesnek az Egri Kórházvédők Egyesülete az után, hogy adósságrendezési eljárás indult az intézményt fenntartó Heves Megyei Önkormányzat ellen.

HEOL

Az egri Markhot Ferenc Kórház állami kézbe vételét tartanák a legjobb megoldásnak az egykori kórházvédők annak érdekében, hogy az intézmény megóvásában részt vett korábbi dolgozók visszakerüljenek a munkahelyükre – hangzott el a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Heves Megyei Területi Szervezetének szerdai sajtótájékoztatóján.


Az eseményen dr. Pócs Alfréd, a MOK megyei elnöke, Szabó Pál, a kórházvédő bizottság örökös elnöke és dr. Tombácz Adrienn, az izotóp-diagnosztikai osztály volt vezetője ismertették javaslatukat. Az államosítás lehetőséget adna arra is, hogy visszatérjenek az intézménybe azok a dolgozók, akik azt követően távoztak az intézményből, hogy a HospInvest Zrt. 2008 novemberében átvette a kórház üzemeltetését - mondta Pócs.

Adataik szerint a 725 eltávozott munkatársból 220 térhetett vissza a kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!