Közélet

2011.09.29. 15:25

Megyei csőd: elutasított szocialista feljelentés

A Heves Megyei Főügyészség indokolatlannak ítélte négy szocialista képviselő feljelentését.

HEOL

Elutasította és indokolatlannak tartja a Heves Megyei Főügyészség a Heves Megyei Közgyűlés MSZP Frakciójának négy képviselője (dr. Nagy Imre, Szabó Gyula, Korózs Lajos és Fekete László) által tett feljelentést és az azt követő fellebbezést, amely a Heves Megyei Önkormányzat adósságrendezési eljárásával kapcsolatban született ismeretlen tettes ellen – jelentette be csütörtökön a Megyeházán tartott tájékoztatón dr. Nagy Imre, a megyei közgyűlés MSZP frakciójának elnöke.

Dr. Nagy Imre elmondta, hogy a Heves Megyei Főügyészség álláspontja szerint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságnak - az oda is megtett, majd elutasított feljelentésre - panasz lehetőségét sem kellett volna biztosítania.

Mint közölte, a Főügyészség azzal indokolta az elutasítást, hogy a négy feljelentést tevő képviselő nem érintett az ügyben.

- A megye csődbevitelében valóban nem vagyunk érintettek, de sok kárvallottja van az ügynek. A Főügyészség szerint csak a Heves Megyei Önkormányzat a kárvallott, így csak az önkormányzat élhet feljelentési lehetőséggel. Nem valószínű tehát, hogy Szabó Róbert (FIDESZ)  feljelenti saját magát – tette hozzá dr. Nagy Imre.

Az MSZP frakcióvezetője szerint az intézmények, az azokban dolgozók és ellátásban részesülők, illetve az innen elbocsátott dolgozók mind kárvallottjai annak, hogy a megyei közgyűlés fideszes vezetése tudatosan adósságrendezési eljárásba vitte a megyei önkormányzatot. Ráadásul a folyamatról és annak mikéntjeiről hiányosan tájékoztatták a közgyűlési tagokat.

Fidesz: az MSZP-frakció ismét öngólt lőtt


– A megyei közgyűlésnek sokkal fontosabb teendői vannak annál, mint hogy az MSZP-frakció alaptalan vádaskodásaival foglalkozzon. Hónapok óta a megörökölt nehéz helyzet megoldásán dolgozunk, hiszen az, hogy a felelősség kit terhel, már régen kiderült – reagált dr. Nagy Imre szavaira Tóth Csaba, a közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

– A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályának tájékoztatása szerint az eljárás során megállapították, hogy az adósságrendezés kapcsán a jelenlegi megyei vezetés részéről törvénysértés nem történt. Bűncselekmény hiányában a szocialista feljelentés elutasításáról határoztak. Magyarán, az MSZP-frakció újabb öngólt lőtt – zárta szavait a frakcióvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!