Közélet

2011.09.21. 18:48

Török: az Orbán-kormány megbukott

Egri sajtótájékoztatóján az MSZP szóvivője úgy fogalmazott: az ezermilliárdos megszorítást a Fidesz korábbi rossz döntéseinek köszönhetik az emberek.

m. k.

Heves megyében jelenleg ezerötszázzal kevesebb ember dolgozik, mint egy évvel ezelőtt, szűkebb hazánkat ezért is érintheti az átlagosnál is érzékenyebben a kormány számos intézkedése – jelentette ki az MSZP szerdai sajtótájékoztatóján dr. Sós Tamás. Az országgyűlési képviselő Egerben elmondta: a személyi jövedelemadó-változásokkal, így az adójóváírás megszüntetésével tovább csökken az átlagos és alacsony keresetűek bére, miközben az infláció egyre csak növekszik. A párt megyei vezetője úgy látja, hogy visszaesés látható a kormány munkahelyteremtő programjában, mindez Heves megye munkanélkülijeit is erősen sújtja.

– Megbukott az Orbán-kormány „gazdagságpolitikája” – hangsúlyozta Török Zsolt, a szocialisták szóvivője. – Jelenleg egy ezermilliárdos megszorítás vár az országra, mindezt a Fidesz korábbi rossz döntéseinek köszönhetik a magyar állampolgárok.

Török kiemelte, hogy minden bizonnyal a nemrég bejelentett áfa-növelésnek is munkahelycsökkentő hatása lesz. A szóvivőtől megtudtuk: pártja hamarosan egy új adó- és költségvetési koncepcióval áll majd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!