Közélet

2011.12.07. 06:34

A krumpli után szenet és fát kapnak

Tüzelőfával, lignittel és étkezési burgonyával támogatja a rászorulókat a gyöngyösi önkormányzat.

j. m.

Bozsik István alpolgármester elmondta: a burgonyát annak a pénznek egy részéből vásárolták meg, amit az idén takarított meg a város. Az akcióra csaknem kétmillió forintot szántak. A családonként járó 25 kilogramm burgonyát 1927-en fogadták el. A krumpli kiosztásában az önkormányzat munkatársai segítettek.

Az Egererdő Zrt.-vel és a Mátrai Erőművel folytatott tárgyalásoknak köszönhetően a város kedvezményes áron juthat tűzifához és lignithez. A háromezer mázsa lignit, valamint a több mint ezer mázsa tölgy- és bükkfa elszállításáról szintén az önkormányzat gondoskodik.

A fűtési idényben egyszer kérhető természetbeli segítséget bárki igényelheti. Ehhez egy, a városházán beszerezhető formanyomtatványt kell kitölteni. Ezt követően a hivatal munkatársai környezettanulmányt készítenek, hogy meggyőződjenek, a kérelmező valóban jogosult a támogatásra. Családonként 10 mázsa tűzifa vagy 20 mázsa lignit igényelhető. A fa darabolásában a mátrafüredi Mátra Szakképző Iskola erdésztanulói segítenek majd. A tüzelők megvásárlására mintegy 3 millió forintot fordít a gyöngyösi önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!