Közélet

2011.12.15. 19:51

Marad, de nem kapott jutalmat az alpolgármester

Díjemelésekről és a városvezetők prémiumáról is döntött a gyöngyösi képviselő-testület.

j. m.

Minimálisan, de emelkedik néhány közszolgáltatás díja jövőre Gyöngyösön. A képviselő-testület döntése nyomán a települési szilárd hulladék kezelésének közszolgáltatási költsége általános forgalmi adó nélkül 3,36 forint lesz literenként, a csatornadíj 3,4 százalékkal nő. A parkolóautomatával ellátott helyeken 220 forintba kerül egy óra a várakozóknak.

A helyi járatokon megváltott menetjegyért jövőre 250 forintot, az elővételben megvásároltért 205 forintot kell majd fizetni. Az egyvonalas bérlet havonta 3950 forintba, míg a diák- és nyugdíjasbérlet 1150 forintba kerül majd.

[caption id="" align="aligncenter" width="350"] Faragó László polgármester önmérsékletre intett mindenkit. Bozsik István (j) szerint a szocialisták nem követelik a távozását FOTÓ: CZÍMER TAMÁS
[/caption]

Élénk vitát és hosszas polemizálást váltottak ki a városvezetők jutalmazását célzó előterjesztések. Faragó László polgármester ennek tárgyalása előtt leszögezte: a város gazdasági helyzete miatt nem tartja célszerűnek a jutalmazást, ezért arra kérte a testület tagjait, hogy tartózkodjanak a szavazásnál.

Az alpolgármesterek pluszdíjazásának tárgyalásakor Bozsik István jutalmazását több képviselő is kifogásolta, ezért az alpolgármester arra kérte a polgármestert, hogy vonja vissza a kéthavi illetményének megfelelő jutalmazási előterjesztést. Dr. Réthy Béla szakmai alpolgármesternek  viszont a 2011-ben végzett munkája elismeréseként a 15 tagú testület 13 igen szavazattal hagyta jóvá a kéthavi juttatást.

Nem mond le az alpolgármester
Az ülés véget vetett a napok óta tartó találgatásoknak, miszerint Bozsik István arra készül, hogy lemond az alpolgármesteri posztról. A városvezető elmondta: nem áll szándékában lemondani, bár igaz, hogy az utóbbi időben több minden történt, ami az együttműködést nehezíti a városban. Tudni véli, hogy az általa korábban elhagyott szocialisták nem akarják az ő távozását. Úgy vélte: egyéni politikai érdekek erősödtek fel, ám egy időközi választás nem tenne jót a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!