Közélet

2012.01.06. 06:13

Hétvégi programok Heves megyében

Koncertekkel, előadásokkal, kiállításokkal köszöntik az új évet megyénkben.

HEOL

Péntek

EGERBEN 18 órától, szombaton 11 órától hallgatható meg Kozma Szilárd csíkszeredai gyakorló asztrológus-metafizikus, spirituális szakíró hétvégi előadássorozata a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. A sorozat az egészséges magzatfogantatás, a zavarmentes várandósság és szövődménymentes szülés, valamint az egészséges lelkű gyermekeket garantáló nevelés lehetőségeiről szól.

EGERBEN 10-18 óráig tekinthető meg Kun István festő és Danka Attila grafikus kiállítása Diskurzus Törökországban címmel a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Galériájában.

Szombat

EGERBEN 10-16 óráig tekinthető meg Rostás Bea Piros a Keleti szexológia című kiállítása. A szobrász kiállításán az érdeklődők A Vágy Vánkosai című X. századi arab-perzsa erotikus novellákhoz (M. Soós Tamás fordításában) készült 70 illusztrációból 20 válogatott rajz nyomatát láthatják a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban.

EGERBEN 17 órától Ortodox karácsonyt tartanak a Bartakovics Béla Közösségi Ház nagytermében. Az érdeklődők zenés irodalmi összeállítást, illetve harangjátékot tekinthetnek meg.

EGERBŐL 8 óra 40-es indulással túrát szervez a Vándorlók Baráti Köre az egri autóbusz pályaudvarról. A nyolc kilométeres gyalogút útvonala: Síkfőkút-Attila forrás-Novaji kunyhó-Kőbánya lápos-Felsőtárkány.

GYÖNGYÖSÖN 18 órától Újévi operett gálát rendeznek a Mátra Művelődési Központban, ahol a Zuglói Filharmonikusok és szólisták szórakoztatják a közönséget.

HATVANBAN 18 órától az Adventi Rendezvénysorozat keretében Újévi hangversenyt szerveznek az újhatvani Liszt Ferenc Művelődési Házban (DALI). Az esten vidám, operett és romantikus dallamok hangzanak el a Hatvani Szimfonikus Zenekar jóvoltából.

Vasárnap

EGERBEN az Agria Park udvarán minden nap reggel kilenckor nyit a koripálya. Az érdeklődőket pénteken és szombaton éjfélig, vasárnap pedig este nyolc óráig várják.

Ezek is érdekelhetik