Közélet

2012.02.08. 10:36

Folytatják a takarékos gazdálkodást

A településen kisebb felújításokat terveznek, akár önerőből.

T. B.

Megtartotta idei első ülését a szilvásváradi képviselő-testület. A grémium tagjai áttekintették az idei költségvetés fő számait, s megállapították, további takarékos gazdálkodással, racionalizálással mód nyílik az intézmények színvonalas működtetésére, néhány beruházás, akár önerőből történő megvalósítására.

– Ebben az évben 358 millió forintból gazdálkodhatunk, ez a pályázatok függvényében módosulhat. Több pénzt szánunk a civil szervezetek támogatására, az idegenforgalmi adóból befolyó többletbevételéből másfélszer nagyobb összeg juthat az idegenforgalmi egyesületnek. Marketing-tevékenységre és rendezvények támogatására is jelentősebb forrást különítünk el – mondta el Szaniszló László polgármester.

Az önkormányzat idén is tervez néhány kisebb felújítást. Egyebek között hidakat, valamint a József Attila utat szeretnék rendbe tenni, de 10 millió forintot irányoztak elő egy új ravatalozó építésére, valamint 40 millió forintot az Egri úton tervezett járdákra, parkolókra és leállósávokra. A testület abban a szellemben fogadta el az idei gazdálkodásról szóló tervet, hogy hitelfelvétel és jelentősebb ingatlanértékesítés nélkül tegyenek eleget kötelezettségeiknek.

Ezek is érdekelhetik