Közélet

2012.04.05. 08:30

A szocialisták kifogásolják a vasúti járatok durva elvonását

Fónagy János fejlesztési államtitkárt idézte dr. Nagy Imre, a megyei közgyűlés szocialista frakciójának vezetője az egri Várállomáson Ez a vonat elment címmel tartott sajtótájékoztatóján.

S. B. S.

„Egyes térségeket büntetnek, politikai bosszút állnak...” – így minősítette 24 vasúti mellékvonal bezárását 2009-ben Fónagy. Ezzel szemben az Orbán-kormány országosan 412 vonatjáratot szüntet meg tíz nap múlva. A politikus közölte: Horváth László kormánymegbízott „lovas paradicsomot” álmodott Szilvásváradra, azt viszont nem lehet tudni, hogy a turisták mivel fognak eljutni Szilvásváradra, vagy Bélapátfalvára, hiszen az Agria Volán sem tud több járatot indítani.

Pál György egri képviselő azt tette szóvá, hogy Habis László 2009-ben még azon az állásponton volt, hogy „Egernek fontos a vasút, amit nem leépíteni, hanem fejleszteni kellene”. Az MSZP arra kéri a megyeszékhely képviselőjét, tegye fel azt a kérdést a Parlamentben, hogy a mostani járatelvonás megfelel-e minden jogszabálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!