Közélet

2012.05.20. 16:55

Ostoroson az egyensúly megteremtése a fő cél

Mintegy kéttucatnyian vettek részt az ostorosi falugyűlésen pénteken este, amelyen megjelent dr. Petrovics András r. ezredes is.

HEOL

Az Egri Rendőrkapitányság vezetője az ismertté vált bűncselekmények számáról úgy fogalmazott: egy is sok, de jók az eredmények a településen – e megállapítással a jelenlévők is egyetértettek.

A beszámoló után Kisari Zoltán ismertette a helyzetképet, s vázolta a terveket. A polgármester elmondta: bonyolult év volt a tavalyi, annak ellenére, hogy a kitűzött célok többségét elérte az önkormányzat.

– Folyamatos megszorításokkal küszködtünk, az év második felében kénytelenek voltunk bizonyos korlátozó intézkedéseket is bevezetni. Célunk, hogy megtartsuk a működőképességet, s egyensúlyt teremtsünk. Be kell látni, csak olyan helyi szolgáltatást nyújthatunk, amire igény van. Az iskola, azaz az oktatás ügye nyugvópontra kell, hogy jusson – jelentette ki, utalva arra, hogy 14 család jelezte: Egerbe szeretnék beíratni elsős gyermeküket.

A polgármester kiemelte: jelenleg elbírálás alatt áll egy 125 milliós, óvodafejlesztést célzó pályázat, s a tavaly megalakult Ostorosi Civil Kerekasztallal is még szorosabb együttműködésre törekszenek a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!