Közélet

2012.07.11. 20:18

Rendkívüli közgyűlés: parázs vita napirend előtt

Dr. Gondos István a Fidesz frakcióvezetője Korózs Lajos mondatait forszírozta.

HEOL

Az egyetlen napirendi pontot egyhangúlag elfogadta a megyei közgyűlés szerdai ülésén, vagyis a testület felhatalmazást adott Szabó Róbert elnöknek, hogy a megye pályázatot nyújtson be a megyei önkormányzati tartalékból igényelhető támogatásra. Heves megye mintegy 80 millióra pályázik. Ehhez a témához szinte az egyetlen érdemi hozzászólásként Dudás Róbert (Jobbik) azt jegyezte meg: jó lett volna látni magát a pályázati anyagot is, illetve arról is érdeklődött, vajon a remélt támogatást teljes egészében megnyeri-e a megye, vagy az ÖNHIKI-s pályázatok gyakorlatához hasonlóan esetleg csak egy részére számíthat.

Az ülés parázs része a napirend előtt bontakozott ki, amikor is dr. Gondos István, a Fidesz frakcióvezetője "A stílus maga az ember" címmel azt kérdezte dr. Nagy Imre szocialista frakcióvezetőtől, hogy elhatárolódik-e Korózs Lajos korábbi kijelentésétől, amikor is sajtótájékoztatóján "az auschwitzi koncentrációs tábor tömeggyilkos náci orvosának módszereihez hasonlította a megváltozott munkaképességű emberek egészségi állapotának komplex felülvizsgálatát." 

Nagy Imre  Nagy Imre válaszában hamiskásnak nevezte a kérdésfelvetést, s úgy vélte: ezzel a nagypolitikát sikerült becsempészni a megyei közgyűlésbe. Mint fogalmazott: Korózs nem minősített, hanem bírált, és nem az egészségügyben dolgozókat, hanem a Fidesz egészségpolitikáját. Ami viszont megalázó és embertelen.

A szintén szocialista Szabó Gyula - akinek "konstruktív hozzászólásait, előremutató javaslatait és kezdeményezéseit" napirend előtti mondandójában maga Gondos is felemlegette, mint Korózs ellenpéldáját - annyit mondott: a nagypolitika egyre jobban lejáratja magát, egyre vadabb dolgokat vagdosnak egymás fejéhez a politikusok. S ő is feltett egy kérdést: amikor nem relativizálják a holokausztot, hanem megkérdőjelezik, akkor is felszólal-e majd dr. Gondos István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!