Közélet

2012.09.17. 15:07

MSZP: kiürítették a megyei önkormányzatot, a Fidesz cáfol

Sajtótájékoztatót tartott az MSZP Egerben, az elhangzottakra a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője reagált.

S. B. S.

– Megvalósult a centralizáció, a leépítés. A megyei önkormányzatot is kiürítették: államosították a vagyont, feladatai nincsenek. Miközben azt hangoztatták, hogy területfejlesztési feladatot kap a megye, az utóbbi fél évben semmilyen erre irányuló munka nem történt – fogalmazott dr. Nagy Imre, a Heves Megyei Közgyűlés szocialista frakcióvezetője.

A dr. Sós Tamás megyei MSZP-elnökkel a napokban tartott közös sajtótájékoztatójukon kijelentették: a Fidesz hatalmi céljai és nem a lakosság érdekei dominálnak Heves megyében a járások kialakításánál, a közigazgatás átszervezésénél, az önkormányzatok feladatainak leredukálásánál.

Attól, hogy Nagy Imre nem vesz részt a megyei önkormányzat területfejlesztési munkájában, a feladatok még léteznek – reagált dr. Gondos István, a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője.

– A jövő heti közgyűlés tárgyalja például a Heves Megyei Területfejlesztési Koncepció partnerségi tervét, továbbá a szakmai munkacsoport létrehozására vonatkozó előterjesztést. Szintén napirenden lévő területfejlesztési kérdés a megyei önkormányzat Tisza-tó Fejlesztési Kft.-ben történő üzletrész-vásárlásának javaslata és más kérdések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!