Közélet

2012.09.28. 13:15

Nem vizsgálódik tovább az ad hoc bizottság

Az eseti bizottság munkája kapcsán ellenzék kirakatperekről, a többség eredményekről beszélt a megyei közgyűlésen.

HEOL


A Heves Megyei Közgyűlés egyhangúlag támogatta Czinege László rendőr ezredes megyei főkapitánnyá történő kinevezését a grémium pénteki ülésén. A tanácskozáson ezt követően komoly szócsata kezdődött, a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló rendelet módosítása kapcsán ugyanis sürgősségi indítványként szerepelt az Előző Ciklus Tisztázatlan Ügyeit Vizsgáló Eseti Bizottság munkájának értékelés és lezárása.

Sveiczer Sándor Péter (Fidesz-KDNP), az ad hoc testület vezetője elmondta: a rájuk osztott feladatot elvégezték, ő maga eredményesnek ítélte a munkát. Másként látta ezt Dudás Róbert (Jobbik), aki szerint kirakatperek indultak, amelyek aztán eredmény nélkül zárultak. Dr. Nagy Imre (MSZP) szerint igenis volt eredmény: az, hogy a szétkürtölt rágalmak nem igazolódtak be. Dr. Gondos István (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott: nem az a lényeg, hogy hány visszásságot tártak fel, hanem hogy meg kellett vizsgálni, történt-e visszaélés.

Fekete László (MSZP) azon javaslatára, miszerint a megvádoltaktól bocsánatot kellene kérni, Szabó Róbert (Fidesz-KDNP) közgyűlési elnök úgy reagált: alaptalan vád az ő szájából nem hangzott el, ha mégis így lenne, bocsánatot kérne érte. Ugyanakkor hozzátette: Sós Tamásnak is bocsánatot kellene kérnie a megyei emberektől a „hospinvestes ámokfutásért”, amelyre senki nem mondhatja nyugodt szívvel, hogy jó döntés volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!