Közélet

2012.10.12. 10:35

Az idősek bölcsessége számunkra kincs

Ma zenés műsor is köszönti az ünnepelteket.

j. m.

Az idősek világnapja alkalmából a gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonában rendezték meg azt az ünnepséget, melyen jelképesen a városban élő összes szépkorú embert felköszöntötték.

A rendezvényen dr. Réthy Béla alpolgármester hangsúlyozta: példaértékű az a bölcsesség és tudás, amit az idősektől tanulhatunk, éppen ezért nagyon fontos a róluk való gondoskodás. Az alpolgármester azt is elmondta: az önkormányzat terveiben szerepel az idősotthon felújítása. A szakemberek által nyújtott szolgáltatásokon túl így szeretnék még szebbé és családiasabbá tenni annak a mintegy száz idősnek a mindennapjait, akik az intézményben élnek.

A városvezető egy-egy szál rózsával, Maka Piroska, az otthont fenntartó Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetője meleg szavakkal, a fellépő diákok dalokkal, versekkel köszöntötték az ünnepelteket.

Az idősek világnapja alkalmából Mátra Művelődési Központban ma 15 órakor Varró Emese és Baráth Zoltán egri színművészek zenés előadásával is köszöntik a város nyugdíjasokból álló hagyományőrző csoportjait és egyéb közösségeit. A műsorban ismert filmslágerek, operett részletek, sanzonok csendülnek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!