Közélet

2013.02.15. 07:04

Nagy Imre nem mond le

Lemondásra kérte a Fidesz megyei frakciója dr. Nagy Imrét, akiről a bíróság jogerősen kimondta, hogy gazdasági bűncselekményt követett el.

T. B.

Nyílt levélben fordult Mesterházy Attilához, az MSZP elnökéhez Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Gondos István, a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának elnöke. Dr. Gondos István elmondta, dr. Nagy Imre jogerősen gazdasági bűncselekményt követett el, kérdés, vezetheti-e tovább a közgyűlés pénzügyi bizottságát, vállalhat-e politikai szerepet. Szabó Róbert elmondta, eddig sem dr. Nagy Imre, sem dr. Sós Tamás nem lépett az etikai kérdéseket felvető ügyben. Azt kérte az MSZP országos elnökétől, tegye meg a szükséges lépéseket.

Dr. Nagy Imre szerint a hat évig húzódó eljárásban nem merült föl az, hogy a pénzeket nem a közösségi, hanem saját céljaikra használták föl. Az ítélet szerint az igénylés során követtek el adminisztratív hibát, dr. Nagy Imre szerint ők, s a független bíróság eltérően értelmezték az akkori jogszabályokat. Örül, hogy a magánokirat hamisítás megdőlt vádját az ügyész visszavonta.

– Az eljárást igazságtalannak érzem, az anyagát az interneten közzé teszem, a bírságot befizetem. Nem látom viszont okát, hogy lemondjak – mondta el dr. Nagy Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!