Közélet

2013.04.19. 13:22

Kis vitézek próbatételei az egri várban

Nyolc belvárosi óvoda középső- és nagycsoportosai versengtek egymással péntek délelőtt az egri vár gótikus palotája előtt

Sz. E.

A műemlékvédelmi világnaphoz, és idén a Gárdonyi Emlékévhez kapcsolódva a Dr. Hibay Károly Óvoda és a Dobó István Vármúzeum hirdette meg a Kis Vitézi Próbatételt immár harmadik alkalommal.

A szervezésben az óvoda- és múzeumpedagógusokon kívül a szülői munkaközösség is aktívan kivette részét. Nagy Katalin, óvodavezető elmondta, hogy a vetélkedő célja az, hogy a gyermekek megismerkedjenek a megyeszékhely történelmével és nevezetességeivel, amihez kiváló helyszínként szolgál ez a műemléki környezet.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A kicsiknek nyolc helyszínen kellett számot adniuk ügyességükről és műveltségükről. Volt szalmakarika hajítás, ágyúgolyó gurítás, célbadobás, puzzle, kincskereső, szellemi totó, a gyerekek vittek borsót dobon, valamint a Hősök termében is részt vettek egy bemutatón. A mozgalmas délelőtt a Tekergő Zenekar műsorával, és a vitézzé avatási ceremóniával végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!