Közélet

2013.05.28. 20:31

Megszépült az egri Kőlyuktető

Közel 10 millió forintot fordított a megyeszékhely önkormányzata a Kőlyuktető előtti terület rendbetételére.

P. A.

Körülbelül 400 méter hosszú, három méter széles bazaltbeton út épült, egyúttal parkosították is a környéket.
A megszépült helyszín átadására a hét végén, szombaton megrendezett, lajosvárosi majálison került sor. Sós István alpolgármester, a körzet képviselője az eseményen kiemelte, hogy különleges színfoltja Egernek a történelmi pincesor. Hangsúlyozta, hogy a városrészben lakók harmadik alkalommal gyűltek össze, ezúttal ezen a különleges helyszínen.

Dr. Nyitrai Zsolt honatya hozzátette: ilyen alkalmakkor kiderül, nemcsak a közösség ereje a fontos, hanem az is, hogy találkozási pontok épüljenek. Habis László polgármester elmondta: a város fontosnak tartja, hogy bekapcsolja a Kőlyuktetőt a megyeszékhely vérkeringésébe, és külön öröm, hogy a munkát helyi vállalkozás végezhette.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Ötvös Imre
[/caption]

A majálison nagy számmal jelentek meg a lajosvárosiak, akik közül sokan ragadtak fakanalat, hiszen egyebek között főzőverseny is várta a vállalkozó szellemű csapatokat, amelyek tagjai a pincék remek nedűit is megkóstolhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!