Közélet

2013.06.24. 13:00

Kiderítettük, hol nyaralnak idén megyénk közéleti személyiségei

Megyénk közéleti személyiségeit kérdeztük, mivel töltik a szabadságukat. Íme az összesítés!

Szomszéd Eszter

Közkedveltek a balatoni szabadstrandok

Fotó: Lang Róbert

Egy közelmúltban nyilvánosságra került felmérés szerint a családok többsége csak belföldi nyaralást tervez az idén, esetleg akciós külföldi utakat választanak a gazdasági válságra hivatkozva.

Több, általunk megkérdezett Heves megyei közéleti szereplő is arról számolt be, hogy csak közeli helyszínekre – például Erdélybe –,  belföldi nyaralóhelyekre, a Balatonra, a Tisza-tóhoz utaznak. Azt, hogy mindenki a valós úticélt árulta-e el lapunknak, vagy szemérmességből elhallgatta a valóságot, nem tudjuk (és nem is akarjuk) eldönteni. Íme az összesítés:

Dr. Nyitrai Zsolt, képviselő

– Nem terveztem hosszú nyaralást az idei esztendőben, mivel általában nyáron is dolgozni szoktam. Talán, ami mégis szóba jöhet, az pár belföldi hosszú hétvége lesz, például a Tisza-tónál, ahol rengeteg kikapcsolódási lehetőség közül lehet választani. Nemrég vásároltam egy kis borospincét is a közelben, szabadidőmben annak a felújításával, fejlesztésével foglalkozom majd a nyári hónapokban. Természetesen, csak hivatalos teendőim után – válaszolta lapunknak a fideszes országgyűlési képviselő.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Dr. Nyitrai Zsolt
[/caption]

Dr. Sós Tamás, képviselő

– Nem nagyon tervezünk semmilyen különleges nyaralást az idei évre. Csupán szűk családi körben lesz néhány összejövetel a nyáron, legfőképp az unokáinkkal (négy fiú és egy lány) szervezünk közös programokat belföldön. Őket nagyon szívesen visszük a feleségemmel ide-oda: fürdeni, játszani, kirándulni. Júliusban megyek, immár zsinórban hetedik alkalommal a Balaton-átúszásra, amire már hetek óta készülök, edzek, hogy most is sikerrel vegyem az akadályokat – büszkélkedett az MSZP-s honatya.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Dr. Sós Tamás
[/caption]

Csarnó Ákos, képviselő

– Az idei nyaramat főleg a zenekari teendők kötik le. A Kerekes Band-del rengeteg fesztiválon veszünk részt, szerencsére nagyon sok felkérésünk van. Külön nyaralást nem tervezek, mivel szinte minden hétvégénk foglalt, sőt, még szeptemberben is lesz koncertünk. Belföldön a Campus és VOLT fesztiválra, külföldön – Cseh- és Lengyelországba – is hívtak minket. A kedvesem a fővárosban él, így ő a fellépéseinkre is elkísér, egyelőre közös nyaralás sajnos nincs tervben – mondta el kérdésünkre az LMP-s politikus.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Csarnó Ákos
[/caption]

Soltész Bálint, rendőr őrnagy

– Pár nappal ezelőtt a nejem is erről kérdezett... – kezdte nevetve a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. – Valószínűleg csak a nyár második felében tudunk elutazni valahová, mivel kolléganőmmel így tudtuk elkészíteni a beosztásunkat. Legszívesebben hegyvidékeket fedezünk fel, inkább túrázunk, mint a tengerparton süttetjük a hasunkat. Tavaly például Szlovákiában voltunk a Magas-Tátrában. Hasonlóra gondoltam idén is. Igaz, lehet, hogy már későn, de most kezdjük el a nézelődést, szervezést.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Soltész Bálint
[/caption]

Biros Péter, vízilabdázó

– Június elején kezdődött a máltai bajnokság, azóta a szigetországban tartózkodom, s ha minden igaz, augusztus végéig maradok. Egy gyönyörű városban, St. Julian''s-ben vagyunk elszállásolva, s a helyi csapatot igyekszem erősíteni. Ez azért is nagyon jó, mert így összeköthetem a kellemest a hasznossal. A családom június végén utazik ki hozzám, ez lesz a mi nyaralásunk. Minden nap edzünk, így nem zökkenek ki a vízilabdából sem, és – habár ez pihenés – felkészülten várhatom a következő idényt – mesélte háromszoros olimpiai bajnokunk.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Biros Péter
[/caption]

Gulyás László, polgármester

– Sajnos a családdal külön nyaralást tervezünk, mivel rengeteg munkám van, amit nem hagyhatok itt. Néhány napos pihenéseket azért igyekszünk beiktatni. A Tisza-parton, Tiszafüreden van egy kis lakunk, oda mindig nagyon szívesen megyünk el kikapcsolódni. Most már, hogy kicsit nagyobbak az unokák, gyakran visszük magunkkal őket is. Olyankor rendbe tesszük a telket, majd horgászunk egész nap. Az egyik kedvenc szabadidős tevékenységem – foglalta össze terveit a füzesabonyi polgármester.

[caption id="" align="alignleft" width="340"] Gulyás László
[/caption]

Eged István, polgármester

– Ragaszkodom ahhoz, hogy a vakációban a család legalább négy-öt napot együtt töltsön pihenéssel. Nagyon szeretjük a Balatont, így oda évről-évre visszajárunk. A legkedvesebb helyünk Balatonfüred, így idén is ott szállunk meg. Mivel a gyerekek már nagyok, ők több táborba is mennek. Augusztus végén talán jut még néhány nap egy pár napos ausztriai kirándulásra, bár ez egyelőre csak terv. Ott főként néhány történelmi nevezetességet, múzeumot keresnénk fel – mondta el a Pétervására első embere.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Eged István
[/caption]

Blaskó Balázs, igazgató

– Nagyon örülök, hogy itt a nyár. Családommal tervezünk utazásokat: júliusban egy rövid időre megpihenünk a Balaton partján, aztán tíz napra elutazunk Horvátországba is. A szabadidőm többi részét horgászattal, teniszezéssel tervezem tölteni. A színháznak lesznek nyári előadásai, augusztusban viszont már elkezdődik a felkészülési időszak az új évadra. Ami számomra külön öröm, hogy szeptemberben színészként is visszatérek majd a színpadra – összegezte az egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója.

[caption id="" align="alignleft" width="394"] Blaskó Balázs
[/caption]

Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, igazgató

– Ezt a nyaramat teljesen leköti a munka: július közepén rendezzük meg a könyvtárosok vándorgyűlését, ami nagyon sok szervezést igényel. Még tanulok is, a vizsgaidőszakomnak a napokban lett vége. Az egyetlen saját nyári programom, az július 6-án a Balaton-átúszás lesz. A gyermekeim már felnőttek, így ők már külön terveznek, és nekik is munkával telnek az elkövetkezendő hónapok. Talán, ha minden jól sikerül, augusztusban azért elutaznánk a magyar tengerhez két-három napra – mesélte az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár vezetője.

[caption id="" align="alignleft" width="372"] Tőzsér Istvánné Géczi Andrea
[/caption]

Herczeg Flóra, énekesnő

– Nagyon izgalmas és mozgalmas nyár vár rám. A napokban kaptam felkérést arra, hogy Fesztbaum Béla kollégámmal mi legyünk Eger házigazdái, velünk hirdették meg a Költözz Egerbe! akciót. Egy fiatal párral a megyeszékhely rendezvényein kell részt vennünk: mi leszünk az idegenvezetőik. Több előadásom is lesz. Amit talán a legjobban várok, hogy a Társulat tagjaival elutazzunk Kolozsvárra, hogy ott előadjuk az István, a királyt. Reményeim szerint eltölthetek majd pár napot Erdélyben, emellett zenekarommal lemezfelvételt is tervezünk – foglalta össze az egri művésznő.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Herczeg Flóra
[/caption]

Faragó László, polgármester

– A nyári szabadságomat idén, csak júliusban tervezem kivenni. Ez alatt az idő alatt – terveim és reményeim szerint – elsősorban elvégzem majd azokat az otthoni teendőket, amelyekre az év más részében nem volt alkalmam. Nagyon szívesen foglalatoskodom a ház körül. Külföldi, tengerparti kiruccanást nem tervezünk a családommal, csupán egy három, legfeljebb négy napos erdélyi vagy kárpátaljai utazást szervezünk még a fennmaradó időszakban – összegezte nyári terveit a gyöngyösi városvezető.

[caption id="" align="alignleft" width="354"] Faragó László
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!