Közélet

2013.09.06. 15:03

Alkotásánál ismerték el a szobrászművész munkáját

Kitüntető díjakat osztottak és díszpolgári címet adományoztak a helyi ünnepen.

P. A.

Évente egy alkalommal ad át kitüntető díjakat az ostorosi önkormányzat, idén az ünnepi procedúrára az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen került sor a Szent István parkban. Az eseményen Ostoros Községért elismerést vehetett át Bóta Zoltánné, aki 83 esztendeje él a településen.

Ica néni a község első óvónője, egykor a tanács épületéhez tartozó istállóban ő kezdte a gyermekfelügyeletet, majd 1964-ben, amikor megnyílt az óvoda, ő volt a mindenes, kolléganőjével ellátta az óvónő, a dajka, a takarító és a fűtő szerepét is. A díj átadásakor elhangzott: bár dolgozóként hívták a nyíló öregotthonba, Ica néni mégis az óvodában maradt nyugdíjazásáig, emellett a vöröskereszt helyi szervezetének is aktív tagja volt.

Ugyancsak Ostoros Községért kitüntető díjjal ismerték el Hegyi Barnabásné példaértékű munkáját. A díjazott három évtizedig dolgozott az egri kórház gyermekosztályán, három cikluson át vett részt az ostorosi képviselő-testület munkájában, s 8 évig a szociális bizottság elnökeként, 4 évig alpolgármesterként, jelenleg az ügyrendi bizottság tagjaként vesz részt a helyi közügyek alakításában.

Saját alkotása mellett vehette át az Ostoros Község Díszpolgára kitüntető címet Király Róbert szobrászművész, aki hatéves koráig a élt a településen nagyszüleivel. E díjat azok a köztiszteletben álló személyek kaphatják, akik maradandó alkotásaikkal emelik, vagy elősegítik a község lakosságának gazdasági, kulturális előrehaladását. A művész már gyermekkorában sokat játszott a temetődombon, s megígérte nagymamájának, ha felnő, szobrot készít oda. A településen 2006-ban avatták fel a Szent István szobrot, de Király Róbert alkotása, a szintén a parkban található Mindenki sírja is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!