Közélet

2013.09.23. 16:06

Társadalmi egyeztetés a saját beruházásokról

Ülésezett Ostoros képviselő-testülete. A grémium tagjai tárgyaltak egyebek között az idei első félév költségvetési tervének végrehajtásáról.

P. A.

Kisari Zoltán polgármester lapunk kérdésére elmondta: felelősségteljes gazdálkodás mellett biztosított a bevétel és kiadás egyensúlya, de az már most kiderült, a feladatfinanszírozási rendszeren belül vannak feszültségpontok. Az önkormányzat pénzügyi helyzete stabil, s mint a településvezető fogalmazott: el kell ismerni, ezt nagy mértékben elősegítette a konszolidáció.

– A  jövőről szólva meg kell említeni a helyi adónemek és azok mértékének felülvizsgálatát, amely minden helyhatóság nagy felelőssége. A saját beruházások kapcsán szélesíteni kívánjuk a társadalmi egyeztetési folyamatot, helyi lakosokat, civil közösségeket megszólítva. Az biztos, hogy az igény meghaladja a lehetőségeinket.

Célunk, hogy előrelépés történjen a vízvédelem és a közlekedési feltételek kapcsán, új közösségi terek jöjjenek létre, s megteremtsük az önálló sportélet alapjait. Nem szembeállítani szeretnénk ezeket a célokat, hanem egy egészséges arányt kialakítani, olyan információkhoz jutni, amelyek alapot adnak a mérlegelésre – tette hozzá a település első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!